Dr. Michael Laitman

Miért volt tiltott a Kabbala tanulása azelőtt?

Kérdés:

Miért tiltották meg a Kabbalisták, hogy mások Kabbalát tanuljanak, egészen a közelmúltig?

Válaszom:

Számos oka volt a Kabbala tanulásának tiltása mögött:

1. Izrael lelkei, amik spirituális elérésben szoktak lenni, elválasztódtak annak céljából, hogy keveredjenek a többi lélekkel, amik változatlanok maradtak Babilon ideje óta. Izrael lelkei lesüllyedtek ennek a világnak a szintjére és egyenlővé váltak a többi lélekkel. Ezért Izrael lelkei ebbe a világba kellett hogy leereszkedjenek, mivel a keveredés lehetőséget ad a többi léleknek, hogy korrigálódjanak.

2. Az emberiség átment az összes olyan állapoton, amíg teljesen nem csalódott az egoista fejlődésében és meg nem látta, mennyire üres, méltatlan, és mennyire a pusztítás oldalán áll minden olyan rendszer, amitől a boldogságát remélte.

3. Mindeközben az emberi lények belsőleg, intellektusukban fejlődtek, az egoizmusukban, és ez megadta nekünk a lehetőséget, hogy elvont formákat ragadjunk meg, ami az időn, a mozgáson és a téren túl létezik. Csak a 20. században kezdtünk el ilyesmikről beszélni. Bár írva van a Zohár könyvében, közel két évezreddel ezelőtt, hogy a Föld egy kerek gömb (Zohár, VaJikra (az úr hívott) fejezet, 142-es rész), az embereket még ötszáz évvel ezelőtt is megégették ilyen szavak miatt.

Időre volt szüksége az emberiségnek, hogy kifejlessze az elméjét és az érzelmeit, és közelebb kerüljön ahhoz, amiről a Kabbala tudománya mesél nekünk: a Felső dimenzióhoz. Még most sem könnyű megérteni, de a következő generáció egy új világnézetbe fog belenőni, ha megteremtjük annak az alapjait. És a következő generáció mi vagyunk egy új reinkarnációnkban. Már születőben van bennünk egy képesség, hogy így figyeljük meg a dolgokat. A jelenlegi fejlődés mindannyiunkat ugyanarra a szintre hozott, és lehetséges, hogy egy időben tárjuk fel a Kabbala tudományát mindenki számára. Az összes nemzet emberei jönnek és tanulják ezt.

Viszont annak érdekében, hogy valóban megértsük ezt, egységre kell lépnünk. Először az egoista elménk és érzelmeinken keresztül megérthetjük és érezhetjük, mi az, amiről a Kabbala beszél nekünk. De ezután elérés következik, és csak a lelkeink egységén keresztül tudjuk felfogni azt. Az egység egy új felfogási szervet hoz el nekünk: a lelket. Ha egyesülünk, a kölcsönös egymásba olvadásunk minden embernek odaadja a lelkét, hogy felfogja a Felső Világot.

Ha Baál HaSzulám nem kapott volna segítséget fentről, akkor nem tudtuk volna feltárni a Kabbala tudományát. A Kabbalistál kapcsolatban vannak a Teremtővel és az Ő parancsait követik, összekötő elemként szolgálnak a Teremtő és az emberiség között. Ennélfogva a Kabbalisták döntései, hogy elzárják vagy feltárják-e a Kabbala tudományát, a szükségből születnek, a (számukra) kétségtelen kapcsolatból a Felső Fény és az emberek vágyai között, a korrekcióra és a felfogásra.

Ma is vannak bizonyos korlátozások. Van egy lehetőség Fentről, hogy a Felső bölcselet szélesebb teret nyerjen. Viszont az emberek nem készek erre. Érzem az ellentétet az új információ ellenében. Ez azért van így, mert ellentétes az egoizmussal, és nem vágyunk rá. Ebből az okból kifolyólag van egy törvény a Kabbalában: „a vágynak meg kell előznie a kiteljesedést”. Az elsődleges feladatunk az, hogy egy spirituális edényt hozzunk létre. Mindeközben a Felső Fény készen áll, hogy feltáruljon benne.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,616 seconds.