Dr. Michael Laitman

Senki sem tud egyedül járni

Ha egy pillanatig egyedül maradok, a csoport támogatása nélkül, azonnal elesek. Önmagam által, nincs kötődésem a spiritualitáshoz, a Teremtőhöz, vagy az adományozáshoz. Vagy a spirituális edényemen belül vagyok, ahol kapcsolódom a többiekhez és támogatást kapok tőlük, vagy kívül vagyok ezen. Mihelyt elveszítem a támogatásukat, elesek.

Senkin nem tud előrelépni és elérni valamit egyedül. Nem lesz képes egy pillanatig sem a spiritualitásban tartani magát. Ha egy személy azt gondolja, hogy egyedül is képes előrelépni, Kabbala könyvek olvasásával, néhány cselekedet végrehajtásával, és a spirituális úton tud maradni, ez önbecsapás. Az illető hazudik önmagának, és csak vágyik arra hogy előrelépjen. Részvétel és a csoporthoz való kapcsolódás nélkül, amit kölcsönös garanciának hívnak, nincs esélyünk rá, hogy akár egy pillanatig is a spiritualitásban maradjunk.

Mindemellett az, hogy a spirituális környezetben jelen vagyunk, nem jelenti azt, hogy fizikailag ott vagyunk. Az számít, hogy egy ember milyen erősen vágyik arra, hogy a környezete hatást gyakoroljon rá, mivel ez testesíti meg a vágyát, hogy a Felső Erő, vagy a Teremtő hatása alá kerüljön. De ha egy ember csak magányosan olvassa a Kabbalista szövegeket, nem lesz a Teremtő hatása alatt, mert minden, amit olvas, az az egoista szűrőjén keresztül jut el hozzá. Az illető úgy fogja fel a könyvet, ahogyan megérti, érzi és vágyik arra, hogy megértse.

Így csak akkor vagyok a Teremtő hatása alatt, ha amit olvasok, a csoporton keresztül jön el hozzám. A Teremtő, vagy a Fény „az emberei között lakozik”, azaz a csoporton belül, a lelkek gyülekezetén belül.

Egyedül nincs esélyünk a spirituális előrelépésre. Nagyon tisztán meg kell értenünk, hogy az egyetlen eszköz, hogy feltárjuk a Teremtőt, az egységünk.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,149 seconds.