Dr. Michael Laitman

Száműzetés az egy spirituális fokozat.

A Zohar, VaYigash (A Zsidók közeledtek),” Fejezet 120. bekezdés: …Ez is írva van “Lemegyek veled Egyiptomba,” ami azt jelenti, hogy az istenség vele ment a száműzetésbe, ahova Izrael menekült, az Istenség vele menekült.

Nem lett volna száműzetés másképpen.  A száműzetés azt jelenti, hogy rejtve érzed magadat. Érzed, hogy a spiritualitás (Teremtő) létezik, de te a fordított oldalát látod. Ez úgy tűnik neked, hogy lehetővé teszi, hogy érezd a Teremtő jelenlétét, de egy rejtett formában.  Ez az, amikor száműzetésnek hívjuk

Ha a Teremtő rejtettségének érzete nincs jelen, akkor ez nem száműzetés. Ami téged illet, Ő egyszerűen nem létezik, ami azt jelenti, hogy a spiritualitás szintje alatt létezel. A száműzetés az egy spirituális érzés, ami a világunk felett van. Ezért nem mondhatjuk, hogy az emberek ebben a világban száműzetésben élnek.

Mindazonáltal, ha tudod, hogy valami spirituálisnak kell lennie itt, ha van ilyen érzésed, és valahogy közeli az, ami rejtve van, akkor te száműzetésben vagy. Ez az a kapcsolat, ami a fordított oldalról látszik, fekete fényben a fehér helyett. Ebből következik, hogy „Izrael Egyiptomban” ez egy spirituális fokozat. Van Fényük, egy speciális villogás, tehát ők nincsenek leválasztva a spiritualitásról. Míg mi olyanok vagyunk, mint halott állatok”,  ha nincs meg a száműzetési érzésünk.

Ma, amikor a Zohárt olvassuk, fokozatosan felébredünk állati létünkből, és a száműzetésünk valósága lassan látható lesz. Nem kis hőstett feljutni a száműzetés szintjére.  Ezért neked valóban érezned kel az elrejtést, a törekvést (a vágyat) a spirituális világra, megszabadulni a sötétségtől.  Ki az, aki el van rejtve előled, és hogyan ragadhatod meg őt.

A száműzetés az egy spirituális fokozat, ami az ugyanolyan fokú kinyilatkozásnak a fordított oldala. A fordított oldal érzése és munkája ez a Teremtő munkájának egy része.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,480 seconds.