Dr. Michael Laitman

Hinni azt jelenti érezni

Kérdés:

Mi az a hit, amit a Machsom ( a spirituális világ kerítése)előtt keresztezünk?

Válaszom:

Mielőtt az ember keresztezi a Machsomot és belép a spiritualitásba, nincs hite. A hit koncepciója a Kabbalában teljesen más, mint amire a normál életben szokásos hivatkozni. A Kabbalában mindezek a koncepciók teljesen más szinten vannak definiálva.

A hit érzi a Teremtőt. Ha én érzem a Teremtőt, akkor hiszek benne. Figyeld meg mennyire más ez, mint amit azelőtt gondoltam. A normál életünkben a hit olyan valami, amit nem látunk és nem ismerünk, de hiszünk benne, mintha aktuálisan létezne a valóságban.

Kabbala azt mondja, ez nem hit, hanem többnyire fantázia. A Kabbala kizárólag reális, valóságos belső érzelmeken nyugszik: Eddig a szintig én érzem a Teremtőt, érzem az erőt, ami az egom ellen dolgozik. Az egyik erő a másik ellenében; pozitív szemben a negatívval. Ez az, amit úgy hívunk „hit az ész felett”, azaz hit az egoizmus felett, és az érzések, amik benne vannak.  Én mindezeken felül emelkedek, mert képes vagyok, hogy használjam a Felső észt és érzéseket. Mégis ha nincsenek meg nekem, hogyan tudok dolgozni?  A történtek alapján, amit valaki más mesélt el?

Ez nem az, amit hitnek hívunk. Ez egy játék, amit az emberek játszanak, mert nem ismernek jobb utat arra, hogy biztassák magukat.  Hogy eljussunk a hithez, el kell érnünk a kinyilatkozást. A Kabbala bölcsessége a Teremtő kinyilatkozása a teremtményeknek, és ezt hívjuk úgy, hogy „hit”.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.