Dr. Michael Laitman

A Zohar az egységben tárul fel

A Zohar, “ HYPERLINK “http://files.kab.co.il/files/eng_t_bb-sefer-zohar-la-am_vayetze.doc” t “_blank” VaYetze (És Jákob kiment),” fejezetéből  51 rész: …Kiderült, hogy ő, mint egy fényezett tükör, amely nem a saját formájában mutatja őt, hanem csak a többiek formájában, akik nézik őt, vagy akik szemben állnak vele.  Ő hasonlít a tükörképre is, mivel a tükör üvegének homályos a másik oldalán. Visszaveri a fény sugarát, ha az átlátszónak mondható, és nem lehet benne alakot látni. Ez tehát a Nukva – teljes erőssége a szűrőjében van, amely megakadályozza a fény ragyogását, az alsó részébe. A szűrő nélkül, egyáltalán nem lenne benne fény.

Olvassuk a Zohart, de nem értjük; olvassuk, de nem érzünk semmit. Végül is el kell érnünk azt az állapotot, amikor megkérdezzük: “Mire való ez az egész?” Fejest ugraszt bennünket a kétségbeesésbe, illúzióvesztésbe, egy belső robbanásba és felismerésbe, hogy nincs más választásunk csak az egység, és ezzel a belső egységgel felfedjük, amiről a Zohar beszél.

Nincs más eljárás, más út. Keresztül kell mennünk ezen a sorompón. Sok akadály van az utunkon: lustaság, megértés hiánya, és az elme tiltakozik a megértésre való képtelenség miatt. Azonban ez egyáltalában nem baj. Csak kitartásra van szükségünk, hogy hozza el számunkra a kétségbeesés állapota a felismerést, hogy nincs más választásunk. Fel kell fednünk, amiről a Zohar pontosan beszél, itt, a mi egységünkben. Ez azt, amit a Zohar leír, és ami csak a köztünk levő egység mentés fedezhető fel.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,130 seconds.