Dr. Michael Laitman

A szívek kedves gyógyítója

Minden tevékenységünk a szabad akarat fogalmaiban az a Felső Irányítás titkában van vezérelve. Ez a periódus a Bevezetés a tíz Szefira tanulmányozásába 53. fejezetében van leírva: “A jutalom a fájdalom mentén van.”  Miután az Ő írányítása nincs felfedve, lehetetlen látni őt, csak ha az arca el van rejtve, hátulról… és kétséges lehet… Íly módon az embernek mindig megvan a választása, hogy betartsa az Ő akaratát, vagy megszegje.  Ez azért van, mert a zavarok és fájdalmak, amikben szenved, teszik azt, hogy kételkedik az Ő teremtményei fölötti Irányítás valóságában ….

Képzeld el, hogy az egoista vágyah prizmáján keresztül látsz egy embert, aki előtted áll. A teremtő én vagyunk itt, és közöttünk áll az egoista természetem. Ez olyan, hogy egy kedves jó ember közeledik felém, mint egy doktor, aki egy fecskendőt tart a kezében, hogy beadjon nekem egy injekciót, és én egy kis gyerek vagyok. Nézem a kedves mosolyát, és a fecskendőt, amit elrejt a kezében, és reszketek a félelemtől. És egyre közelebb jön, úgy tünik, sérteni fog engem.

Képben vagy? Ez az az állapot, amiben vagyunk éppen. Meg kell ismerkednünk Vele, meg kell értenünk Őt, érezni a szándékait, még akkor is, ha injekciót akar adni nekünk.  Nincs más választásunk, ha betegek vagyunk, és meg kell gyógyulnunk (korrigálva kell lennünk)

Miért rendezett Ő mindent így el?  Ő mindent pontosan megtett azért, hogy megismerjük Őt, egyébként ez lehetetlen lenne.  A Fény hasznos voltát csak a sötétségből láthatjuk.

Akkor, megérted, hogy mindezek az imaginárius szörnyű  képek, az injekciók, az egész világ a szenvedésével és gonoszságával  többnyire a te egoista szubsztanciádban felrajzolt képek. A hit ezen fokának elérése azt jelenti, hogy felülemelkedünk ezen szubsztancián, és nem érezzük őt többé.  Realizálni fogod, hogy mindez csak gyerekes fantázia volt, ami a valóságban soha sem létezett. A Fény , a Teremtő kedves attitűdje, az egoizmusod számára egy fájdalmas injekciónak tűnt.  Mint a gyerekek, akiket a fecskendővel ijesztgetnek, pont úgy féltünk mi is Tőle.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,671 seconds.