Dr. Michael Laitman

Bízz a szívedben

A hozzám intézett kérdés:

Hogy lehetek biztos abban, hogy a  Kabbala tanító egy valódi kabbalista, ha nekem az „értelem feletti hitben” kell haladnom?

A válaszom:

Hogyan lehetséges ellenőrizni, a tanító egy valódi kabbalista, vagy sem? Ki vagy te, hogy ezt vizsgáld? Milyen eszközeid vannak ehhez, és milyen vizsgálati módszereid?

Talán megvizsgálhatjuk, mennyire ismeri az elméletet, és a Talmud Eser Sefirot-ot? Azonban mindenki emlékszik Baal HaSulam történetére, a „kabbalistákra” akikkel Jeruzsálemben találkozott. Ezek kívülről tudták ARI könyveit, és az egész Zohar könyvét. Ha hallották egy mondat kezdetét, azonnal folytatták azt, egészen a bekezdés végéig.

Mondhatjuk azonban, hogy ez azt bizonyította, ezek kabbalisták voltak, és elérték a spiritualitást? Ők csak egy számítógép voltak, jó memóriával. Az elméleti tudás, és a tudálékos előadásmód mellett, láthatóan nincs más feltétel, ami biztos az ő esetükben.. Hogyan vizsgálhatunk valamit, ha nincs rá eszközünk?

A spiritualitás, olyan tulajdonságokban létezik, amivel még nem rendelkezünk, és ez képtelenné tesz bennünket arra, hogy eldönthessük, emberek rendelkeznek ezzel a spirituális tulajdonsággal, vagy nem. Emellett, bármely Kabbalista el tudja fedni önmagát. Még egy másik Kabbalista előtt is álcázni tudja magát, hogy a többiek ne ismerjék fel, vagy ne érzékeljenek belőle bármit.

Ezért az egyetlen mód, ahogy ellenőrizhetünk valakit, a saját szívünkben rejlik. Ki kell nyitnod a szíved a saját irányodba, és ha mindig őszinte vagy magadhoz, akkor látni fogod, vajon készen vagy arra, hogy kövesd ezt a személyt, minden megbánás és belső kényszer, vagy kétség nélkül.

Előfordulhat néhány dolog, amivel nem értsz egyet, azonban mégis végrehajtod annak érdekében, hogy adj egy esélyt. Talán nem kedveled ezt a tanítási módszert, vagy a tanító viselkedését, de kész vagy arra, hogy ellenőrizd az általa alkalmazott elveket, és hogy megértsd, miért alkalmazza.

Te vagy, akinek meg kell ezt vizsgálni, senki más nem tudja ezt megtenni ezt helyetted. Ki másnak kellene hinned? Semmi különbség nincs abban, ha a tanítódnak hiszel, vagy bárki másnak, aki a róla mond neked dolgokat. Kinek a szavában tudsz megbízni? Megbízni valakiben, azt jelenti, hogy alkalmazni az „értelem feletti hitet” és hinni, hogy a tanárod a spiritualitásban van, és tudja, miről beszél.

Ezért csak a szíved tud útba igazítást adni. Ahogy mondva van: „Mindig ott kell tanulni, ahol a szív vágyakozik.” Ehhez értelmezni kell, hogy a szív mit akar,és akkor elkerülhetjük, más emberek véleményét, tehát saját döntésünk lesz az, hogy kiben bízzunk.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.