Dr. Michael Laitman

Dühös aTeremtő?

A rövid összefoglalója a heti Tórának, a “Chukat,” 1. része: Izrael nemzetsége folyamatosan vándorol a sivatagban, és megy a Kadeshoz, amely a Tzin sivatagban helyezkedik el, ahol a nép elkezd panaszkodni a víz hiánya miatt. Mózes és Áron a Teremtőhöz fordulnak tanácsért, és Ő azt mondja nekik, kérjenek a sziklától vizet, az egész közösség szeme láttára. Azonban a sziklák megkérése helyett, rásújtottak azokra. Ez feldühítette a Teremtőt, és arra ítélte őket, hogy a sivatagban haljanak meg, és nem azok között, akik bevezetik a nemzetet Israel földjére.

A hozzám intézett kérdés: Ha a Teremtő adja a szívben lévő pontot, és ő maga vezet át bennünket Önmagához, akkor hogy lehet dühös ránk?

A válaszom: Természetesen a Teremtő teremt minden problémát a számunkra, az első pillanattól. Az utunk minden lépésen nehézségeket támaszt, senki más nem tesz ilyet. A legkegyetlenebb módon, először eljátssza a gonoszt, majd sikolt és megbüntet bennünket, aztán később javaslatot tesz: “OK, csináld másképpen, és akkor jobb lesz neked” Azonban, mivel mi egy „jobb” állapotba kerülünk, a Teremtő még egyszer megismételi velünk az egészet, úgy, hogy sokkal rosszabb legyen nekünk, majd megint megbüntet bennünket.

Miért lesz dühös ránk? Ez a korrekció haragja. A személy, a Teremtő viselkedését önmagán belül érzékeli, ez az a mód, ahogy mi el vagyunk rendezve. Nem tudjuk összefüggésbe hozni, ezt az érzést a Felső Erővel, és azzal, ami bennünk zajlik. Mindezeken túl, azonban semmi nem történik a Teremtőben, Ő abszolút nyugalomban van.

Azonban mivel mi még nem létezünk a teljes korrigált állapotunkban, a valóságunk szétválik, „én” és „minden, ami rajtam kívül van”, „én, és a körülöttem lévő világ” „a spirituális világ” és „én”, vagy a „Teremtő” és „én” állapotokra. Bár mindent, ami láthatólag külső a számomra, lényegében így is élek meg, idővel csak úgy fog tűnni, mintha ezek a dolgok rajtam kívül lennének.

Ezért a Teremtő viselkedése, amely különböző formákban mutatja meg magát nekem, és valóban az egyetlen módja annak, hogy képet alkossak Róla, a saját minőségeimen keresztül lehetséges. Ha korrigálom magamat, látni fogom, hogy a szeretet, a feltétel nélküli szeretet, a Teremtőtől jön. Azonban a külső vágyaim nem korrigáltak, ezek a vágyak elvisznek engem vagy egy gonosz világ, vagy egy gonosz Teremtő érzékelésébe.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,601 seconds.