Dr. Michael Laitman

Feladatunk, hogy kapaszkodjunk a Felső Lénybe

Kérdés:

Ki a mi Felső Lényünk a spiritualitásban?

Válaszom:

Nem tudjuk ezt. Mi a Felső Lény méhében létezünk, mint egy sima pont, egy csepp ondó, a spirituális Reshimot-nk (rekord, gén) Túl ezen a Reshimot –n, semmi másunk nincs!

Tényleg, a korporeális testünk, eszünk és érzéseink nincsenek kapcsolatban a spirituális világgal, és nem láthatóak ott.  A spirituális világban a Felső Lénynek a méhe van ( a Végtelen Malchut ja) , és mi magunk is benne vagyunk. És mindannyiunk egy Reshimo (0/1, Shoresh Aviut/Aleph Hitlabshut)  vagy más szavakkal, egy pont a szívben.

A mi feladatunk, mint egy pont a szívben, az, hogy próbáljunk a spirituális méh falába kapaszkodni! Kezdve azzal a három nappal, amíg az ondó felszívódik. Az embrió (a mi) első problémája az, hogy beágyazza magát a méh falába.  A méh falába való beágyazódás az első kontaktus a Felső Lénnyel

Ahhoz, hogy ezt megtehessük, annullálnunk kell magunkat a Felső Fény előtt. De hol van a Felső Lény, a méh fala? Mi ő pontosan? A Felső Lény az a Kabbalista csoport, az én környezetem! Ez az, ahogy a Felső Lény feltárja a Teremtőt nekem.

Tehát itt a csoport meg én, aki ragaszkodik hozzá, szemben az összes akadállyal.  Elfogadom a csoport adakozási vágyának egész erejét, és akarom és kész vagyok rá, hogy magamba fogadjam, annulálva magamat előttük. Amikor hozzáteszem magamat a csoporthoz, az Aviut-omhoz, ami az én erőm az adakozni akaráshoz, az elkezd nőni, és kellemetlen érzéseket okoz bennem, csalódást, az egoizmusom növekedését, a szívem megterhelését.  De még mélyebbre kell kerülnöm, mint egy pióca, kapaszkodva a csoportba, aki a „méh fala”

Akkor közöttünk az első kapcsolat megjelenik, nem egy ponton keresztül, hanem egy csövön keresztül, amin keresztül a „vér” kezd belém folyni. Ez a kapcsolat egyelőre az „élettelen szinten van, (“Dam”- vér,  “Domem” –élettelen), de én már kaptam spirituális ellátást q Felső Lénytől.

Mindez az én csoporttal való kapcsolatomon keresztül történik meg. Nincs más „fal” amin keresztül beléphetek a spirituális világba.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,154 seconds.