Dr. Michael Laitman

Válasz a kérdéseitekre 2.rész

A Teremtő az abszolút jó
Kérdés, a kiküldött  Kabbalisták a Teremtés céljáról, 1.rész.” alapján

Kérdés:

Most éppen úgy látom, hogy a Teremtő, olyan módon jó, hogy jót cselekszik, még akkor is, ha én gyakran szidom Őt, és úgy érzem, hogy igazságtalan velem és másokkal.  Aztán a következő pillanatban, negatívnak látom Őt megint. Az én egóm festi ezt a képet a számomra? Hogy tudok MAN-t (imádságot) kérni?

Válasz:

Rabash cikkeinek a velünk együtt való tanulmányozásával. Ő az egyetlen Kabbalista, akinek a cikkei részletesen leírják mindazt a spirituális törvényeket, és állapotokat, amiken a személy keresztülmegy, hogy elérje őket.

Kérdés:

Idézek: “A Teremtő az abszolút jó”.  Én szeretném érezni a Teremtőt, az adakozást, minden pillanatban, de milyen módon érezhetem Őt, és kinek adakozzak? Egyik oldalról, az adakozás abszolút jó, a másik oldalról azonban ez csak egy vak törvény. Ha mi vágyakozunk, ami anyag, és azonossá kell válnunk a Teremtővel, mi az pontosan, amivel azonossá kell válnunk? A Teremtővel való azonossá válás által mi egy másfajta anyagba, különböző közegbe kerülünk, amit mi érzünk akkor?

Válaszom:

Tudnod kell, hogy erre a kérdésre nincs válasz. A saját válaszodat a cél elérésen keresztül kapod meg. Spirituális kérdésekre a válaszokat, csak az adakozás spirituális minőségébe való belépéseddel kaphatod meg. Ez a lehetőség csak a kabbala szisztematikus és gyakorlati tanulmányozásával valósítható meg. Valamennyi elméleti ember a kérdéseivel magára fog maradni, megvetően elutasítva a Kabbalát, közben erőfeszítéseket téve önmaguk igazolására. Valamennyi kérdésed meg van már válaszolva, ezen a weboldalon megtalálhatod őket, tehát keresd meg és olvasd el.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,655 seconds.