Dr. Michael Laitman

Kabbalisták a teremtés céljáról 5. rész

Kedves Barátaink, tegyétek fel a kérdéseiteket arról, ami ezzel kapcsolatban a nagy kabbalistáktól származik. Megígérem a válaszokat. A zárójeles megjegyzéseket én tettem.

Ismert, hogy Izrael gyermekei (azok, akik törekszenek a Teremtőhöz, tekintet nélkül a testi eredetükre) lelkeinek jelentése (lényege), hogy részei, a Felső Istenségnek (az adakozás minőségének). A sorban összekapcsolt lelkek (csökkentve az adakozási tulajdonságukat), az ok, és okozat útja által, fokozatról – fokozatra alá ereszkedtek, ameddig alkalmasak nem lettek, az ebbe a világba való megérkezéshez, és magukra öltötték, a szennyes (egoista) fizikai testet.

A Tóra megtartása által, (a korrekciós Fény magunkra vonásának tanulmányozása) a parancsolatok – Mitzvot – vizsgálatával, (az Arvuton, a kölcsönös garancián át, egy csoport létrehozásával) fel lehet emelkedni,  fokozatról, fokozatra (az adakozás minőségének megszerzésével) ameddig a lélek formátuma teljessé nem lesz (mind a 613 egoisztikus vágy korrigálva nem lesz), és mindez alkalmas tesz, az Egésztől (A Teremtőtől, aki kizárólag adni akarás és szeretet) való jutalom megkapására. Ez elő lett készítve mindenki számára, (a Teremtés gondolatában), ami a szent Tóra elérését jelenti (szentség = a saját hasznon felül emelkedő adakozás és szeretet) a Teremtő Neveinek Útja (A Teremtő minőségei, melyek a hozzá való hasonlatosságot írják le) által, amely 613-at foglal magában.

– Baal HaSulam, A Bölcsek szájából című könyvnek a bemutatása”

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.