Dr. Michael Laitman

Válaszok a kérdéseitekre, 3.rész

A Teremtő abszolút jó

Kérdés, a kiküldött  Kabbalisták a Teremtés céljáról, 1.rész.” alapján

Kérdés:

Idézet: “És mivel Ö nem akart kapni, alapvetően nincs benne semmilyen vágy, másnak kárt okozni: ez annyira egyszerű, amennyire csak lehet.” A kapni akarás okozza minden problémánkat? Nem kapni akarásra lettünk megteremtve, és ebben az állapotban is maradunk, mivel nincs Adakozó, kapni akaró nélkül? Hogyan tudjuk ezt az ellentmondást feloldani, tehát hogy a kapni akarás, ne okozhasson kárt senkinek? 

A válasz:

Korrigálnunk és saját ellentétébe kell fordítanunk az egoizmust, és közben folytatni a megkapást, de az adakozás érdekében.


Kérdés: Idézet: “Azonkívül, teljesen elfogadható az elménk számára, mint első elgondolás, hogy a  Teremtő birtokolja a az adakozás vágyának jóságát mások irányába, akik az ő teremtményei.” Lehetetlen egyetérteni ezzel, mivel sok ember nem érzékeli ezt. Mi csak azt állíthatjuk, ennek így kell lennie. Baal HaSulam mondta, hogy „ezt a szívünkkel kell elfogadnunk”. Gyakorlatilag hogyan kell ezt csinálnunk?


Válaszunk:

Nekünk gyakorlatban kell foglalkoznunk a saját korrekciónkkal, hogy hasonlóvá váljunk a Teremtőhöz. Ezt a Kabbala rendszeres tanulmányozásán át, és a csoporttal való foglalkozáson keresztül tesszük meg. Senki nem mondja, hogy ezzel egyet kell érteni; Baal HaSulam javaslata, hogy ezt mi fedjük fel magunk.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,132 seconds.