Dr. Michael Laitman

A Zohár a közöttünk lévő kapcsolatban tárul fel.

A Zohár, VaYetze (És Jákob távozott),”fejezet 252.szakasz: Azonban Jethro nem közeledett annyira Mózes felé, mivel Laban egy varázsló volt, és az összes cselekedetét Jákób ellen fordította boszorkánysággal. Azonban most Jákób nem akart fogságban lenni, mivel a Teremtő azt mondta neki: „Térj vissza a Te Atyáid földjére” ő nem akart fogságban maradni, és elhagyni az ő Mesterének parancsolatát. Ezért nem kérte az ő engedélyét.


Két fajta erő van. Egyik oldalról, van egy erő, amely távol tart bennünket az egységtől, ezt úgy hívjuk „segítség az ellentartásban” amely felbukkan, az egyesülés ellenében. Másik oldalról, van egy erő. amely támogatja az egyesülést. Mindkettőre szükségünk van. Fel kell ismernünk, hogy a negatívnak látszó erők, ezek a bűnösök, bennünk vannak (Laban, Ézsau, és a többi) pontosan úgy, mint az említett negatív erők ellen, pozitívnak látszó erők (Jákób, Izsák, és a többiek)

Mindezen erők, vagy az egyesülésünkért, vagy ez ellen dolgoznak. Tőlünk függ, melyik fog győzni, és hogyan. Ez akkor van, amikor felfedezzük, hogy mindennek úgy kell lennie, ahogy a Tórában áll, és így felfedjük annak teljes mondanivalóját. Hol? Ezt a közöttünk levő kapcsolatban fedhetjük fel ahogy dolgozunk az egyesülés elleni erőkkel, és ezek kapcsolataival.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,136 seconds.