Dr. Michael Laitman

Egy átlátható valóság

A kabbala célja, egy speciális segítség nyújtása a Reformáló Fény bevonzásához, és annak az érzésnek az elérésére,, hogy a világ jó. Csak erre van szükségünk, hogy hasonlóak lehessünk a fényhez.

Én, és a körülöttem lévő többi ember, jelenleg egy mozgó film által meghatározott bizonyos keretben létezik, amit életnek nevezünk. Amikor magamra húztam a Fényt, akkor átalakítom ezt a mozgó képsorozatot, egy jóba, fénnyel, jósággal, biztonsággal és végtelenséggel feltöltöttbe.  Ennek megfelelően egy kellemes módon fejlődhetek.

Valaki mondhatja természetesen, hogy akarni a sorsunk jobbra fordulását, valójában még nagyobb egoizmus, mint a hétköznapi életben megnyilvánuló. Ez így is van: egy jó életre törekszünk, mivel a Teremtés célja az volt, hogy a teremtmények élvezetet kapjanak. Azonban a jelentése annak, hogy ezt elérjük, nem más, mint hogy felülemelkedünk az egoizmusunkon.

Ezért az első és legfontosabb feladatunk annak a tisztázása, milyen módon definiálja a Kabbala a szabad akaratunkat. Had magyarázzam el, mi az, ami bizonyos módon tőlünk függ. Minden mást figyelmen kívül hagyhatunk a vizsgálataink során, mint lényegtelent, azonban lényeges tisztázni, mit tudunk valóban befolyásolni, és megváltoztatni. Különben, amikor visszapillantunk, az életünkre, azt látjuk, képtelenek voltunk a dolgok megváltoztatására. Ezen az úton valósítottuk meg az életünket, vagy valami mást tettünk?

Mi semmit teszünk, a magunkra húzott Fény, ami mindent megváltoztat. Semmilyen, a személy által végrehajtott cselekedet nincs a személy ellenőrzése alatt. Az egyetlen képesség, ami birtokolható, hogy milyen módon látja ezeket, milyen szemszögből: egoisztikusan, vagy az adakozás érdekében. Ez megváltoztatja a teljes képet a személy számára.

Kizárólag ebben áll a szabadságunk! Van egy erő a világban, amely ránk vár, hogy vágyjuk a befolyását, a természetünk, a minőségeink megváltoztatása érdekében. Ez van kizárólag a hatalmunkban, ezt magunkra vonni, és ez változtat meg minket. Akkor, majd látni fogjuk, a világ jó, mert ebben a pillanatban minden megváltozik a számunkra. Minden a talpáról a fejetetejére fordul.!

Itt és most a spirituális világot fogjuk látni, az anyagi helyett. Ahogy az átlátható valóságon át vizsgálunk mindent, látni fogjuk a spirituális világot, az összes vágy megnyilvánulást, az összes embert, és mindent, ami körülöttünk van. Meg fogjuk érteni, mi történik valójában, miért forog minden körülöttünk ezen a módon. Akkor képesek leszünk megítélni ezt az állapotot, és felismerni, hogy ez jó. Látni fogjuk, hogy a mindennek a kapcsolata, ami itt és most történik, egy magasztos és csodálatos célból.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,179 seconds.