Dr. Michael Laitman

Válasz a kérdésekre, 10 rész

A teremtés céljának elérése az egész emberiségre marad.

Kérdés a már kiküldött  HYPERLINK “http://www.laitman.com/2010/06/kabbalists-on-the-purpose-of-creation-part-7/” “Kabbalisták a teremtés céljáról,” 7.rész. alapján

Kérdés: A Kabbala fenntartja, hogy a spirituális törvények merevek, és megváltoztathatatlanok, mint a természet törvényei a mi világunkban. Mégis azt is kijelenti, hogy szemben ezekkel a törvényekkel, a szikra – amit “Ner Dakik” – nak hívnak (finom és kicsi illumináció) leereszkedett a  HYPERLINK “http://www.laitman.com/2008/11/what-is-the-machsom/” Machsom (határvonal, ami elválaszt bennünket a  spiritualitástól) alá, és ez lett a teljes materiális valóság. Hogy történhetett ez, a spirituális törvények megszegésével?

Válasz: Két természet van, két világ. A felső ellenőrzi az alsót.

Kérdés: Idézet: “Amikor eljön a lelkek korrekciójának ideje, nincs olyan testi képesség, vagy tehetség, ami meghatározza a sikert”. Néhány tanuló, rendkívül tehetséges, és részt vesz majdnem minden terjesztési projektben. Vannak azonban olyanok is, akiknek még egy óra naponta is nagyon kemény munka. Ez engem gyakran elkeserít, és még félelemmel is eltölt, mert lehetetlen elérni a célt, még ilyen nagy erőfeszítés mellett is. Hogyan használhatom ezt az állapotot, kétségbeesés nélkül?

Válasz: A spirituális siker az erőfeszítésektől függ, amelyeket a szeretet és az adakozás tulajdonságaira irányuló vágyak megteremtésére fordítunk. Semmire nem használható egyetlen testi képesség sem, amelyet a természet adott a születésnél.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,114 seconds.