Dr. Michael Laitman

A spirituális gyökere az egész emberiségnek

A munka, amit a spirituális közösségünkben, nagyon hasonló a “Tamagotchi” hatáshoz (egy Japán játék, ahol valakinek gondoskodnia kell valami virtuálisról, nem létezőről. A játékos függővé és állandó használójává válik a játéknak, és a számára a játék több lesz, mint valóság! Egyszerűen mindent abba kell hagynia, és a játékról kell gondoskodnia, „etetnie”.

Nagyon érdekes, hogy az, egoizmus nem védi meg a személyt a játék általi elragadástól.  Elvégre is nincs egy másik személy, akivel versenyezni kell, ez egy absztrakt „egyszerű kezelésű” létező valami, ami azonban finoman ráerőlteti az akaratát a személyre.

Ugyanez történik a mi  spirituális stimulátorunkban: egyik oldalról, leválasztjuk magunkat az emberektől, és teremtünk valami absztrakt dolgot, ahol én mindenki számára abszolút személytelen vagyok, elválasztva a testüktől, kinézetüktől, és személyiségüktől. Azonban a szívük pontjaiban élek, a törekvéseik az egység irányába mutat, a szeretet közös erejének felfedezése érdekében: a  Teremtő.

Másik oldalról mindazonáltal ez a mi vágyunk, a mi sóvárgásunk, ami nem a testre irányul, és nem azokra a dolgokra, ami elválaszt bennünket egymástól. Ezzel szemben egyesülünk a közös álmunk által, közös célra irányultságunk által, amit csak együtt tudunk elérni.

Ez a rendszer már nemzetek feletti, többnyelvű világ közösség. Ez lesz a közös, spirituális gyökere a az egész emberiségnek, mert ez az összes ember egységének ideája a világban. Először ráhelyezzük az összes erőnket a rendszer, a szeretet, és az adakozás megteremtésére, közöttünk. Ezek után „ a bárka elviszi azokat, akik hordozzák azt”: Ezt a rendszert vezeti és bennünket pedig formál a Felső Fény amely megjelenik ezen belül, és kiterjeszti, amit alkottunk, az adakozás kelyhét.

Ebben a rendszerben adunk egy lehetőséget a természet Felső Erejének, amely az emberek közötti egységben jelenik meg, hogy„belénk lépjen”, és manifesztálódjon közöttünk. Elkezd működni bennünk, táplál bennünket, vezet bennünket, a teremtés céljának az irányába.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,667 seconds.