Dr. Michael Laitman

Próbáld meg a munkát magad elvégezni

Kérdés:

Lehetséges – e mindig hit az ész felett alapon előrehaladni?

Válasz:

Természetesen nem. De a Kabbalisták nem vitatkoznak azon, hogy lehet- e vagy nem ezen a módon előrehaladni, nekünk egyszerűen muszáj! És ha nem tudunk, akkor egyszerűen segítséget kérünk, és a Teremtő elvégzi ezt nekünk. Az egész dolgot a Teremtő végzi, nem az ember. De nekünk meg kell kérnünk Őt, hogy ezt megtegye.

Az embernek végig kell mennie az úton, hogy megpróbálja a munkát elvégezni saját magának. Még ha az elejétől tudja is, hogy bukásra van ítélve a cél saját erejéből való  elérésében, akkor is meg kell tennie. Ezért aztán felfedezi, hogy a munkát a Teremtő végzi el, és tudja hogyan kell őt kérni rá.

Én mindig egy olyan folyamatban létezem, ahol egy egyenes vonal mentén mozgok a kezdetektől a végső célig, amit minden áron el kell végeznem. A végső pont, az adni akarás, a Teremtő és a teremtett lények szeretete, hit az ész felett, és adni akarás a kapni akarás felett. El kell hagynom a kezdő pontot, és el kell jutnom a végső pontba, a következő úton:

1. rész: Meg kell tenned mindent, ami erődből telik. Ez az elsőés legfontosabb.
2. rész: Teljes csalódást elérni a saját erőmben.
3. rész: Megértei, hogy csak a Teremtő menthet meg engem..
4. rész: elkezdünk együtt működni vele adni akarásban (Hafetz Hesed) és szeretetben

De amíg egészen az elején vagyok, csak a saját erőmre számíthatok, de tudni, hogy minden áron elérem a a végét. Nem fűzhetem keresztbe a karjaimat a mellemen, és nem várhatok az akcióra felülről.  Nem fáradozhatok az elején, annyit, amennyit akarok, ha nem teszek meg  mindent, amit lehet, Akkor nem esem kétségbe, megértem az erőtlenségemet. Ez azt jelenti, hogy sohasem fogom érzékelni, hogy szükségem van a Teremtő segítségére. Ha ez így van, hogyan tudom felébreszteni a Fényt, aki újraformál?

Az állapotok egymásra épülnek, és a jelen állapot meghatározza a következőt. Az ember nem tudja pontosan hol van, és mi vár rá a következő pillanatban. De az egész előrehaladás kényszer alatt történik.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,113 seconds.