Dr. Michael Laitman

Az út helyességének vizsgálata

Nagyon könnyű meghatározni, hogy az utunk spirituális-e: Minden, amivel egyetértünk, nincs kapcsolatban a spiritualitással! Ez különösen az ellentmondásokra igaz, amit az elménk és az érzékeink nem fogadnak el, nem vágyottak és visszataszítóak számunkra, amik a spiritualitáshoz kapcsolódnak. Különösen ezeken kell dolgoznunk.

Ha azt érzem, hogy egy állapot nem fogja az érzékelésemet vagy az elmémet haszonhoz juttatni, akkor felülemelkedve, elkezdhetem építeni a spiritualitást. Egy ilyen állapotban leginkább lehetetlen „megvenni” engem, mert nem keresek egy önző hasznot; inkább a Teremtő segítségére lesz szükségem, hogy felé emelkedjek. Más szavakkal, folyamatosan ellenőrzöm magam: Mennyire áll ellent a testem a munkámnak? És ez számomra a helyes spirituális előrelépésem jele.

Később meg kell vizsgálnom, hogy miért cselekszem meg ezt. Talán azért szeretnék felülemelkedni magamon, hogy néhány személyes célt valósítsak meg. Vagy talán meg akarom találni a Teremtő szeretetét, ami visszataszító a „testemnek”, az egoista érzékelésemnek és elmémnek. És a szeretetet keresem, ami az egoista gondolatok és önző vágyak gyűlöletén épül.

Gyakran viszont nem próbálunk felülemelkedni a testünkön és sajnáljuk, hogy képtelenek vagyunk az elménknek és a testünkben található érzéseknek megfelelően dolgozni. Ehelyett egy olyan állapotot keresünk, ami az érzékelésünkön és az elménken túl van, és szeretnénk benne lenni.

Először és mindenekelőtt, le kell nyomnunk a testet, az érzésekkel és az elmével együtt, és felettük létezni, hogy ne vegyük őket számításba. Ezzel, megismerem őket, de csak annyira, hogy föléjük tudjak emelkedni. Ekkor ezt úgy hívják, hit az értelem felett. De ehelyett, sajnálkozom: Miért nem tárul fel minden az értelmemen belül, és így egy érzékeny emberként tudnék viselkedni, és tudnám, hogy intellektussal bírok, és személyes erővel, hogy helyesen haladjak előre…

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,117 seconds.