Dr. Michael Laitman

Az általános és a részletes

Kérdés:

Hogyan egyezteti össze a Privát Gondviselés fogalmát, a saját egyéni imáját, az általános spirituális törvényekkel, aminek minden embernek engedelmeskednie kell?

Válasz:

Ezt nem fogod megérteni addig, amíg nem hagyod el az általános rendszer. A „részletes” az közted és a lélek rendszere közti kapcsolat, ami eltávolít az állapotodtól. Eközben az „általános” ez a csoport alapfeltétele.

Az ember semmit sem kaphat a maga számára. Valóban, saját magában nincs kapacitása, ahol spiritualitáshoz juthat.  Az ember egyéni spirituális kapacitása rajta kívül létezik. Ez mások vágyában van, hogy odasimulhat a Felső Fény segítségével, mint az anya, aki a gyermeke vágyában él.

Eltekintve mások vágyaitól, mindenkinek van egy „pontja”, az egyéni gyökere. Mit tehetsz egy ponttal? Kösd össze lelked más részeivel: mások vágyaival.

Ez a dolog, hogy összekötjük magunkat az általános Klivel , ezt hívjuk Privát Gondviselésnek. Az a fogalom, hogy „énmagam”, mint egy egyén (egy pont) nem létezik a valóságban! Ez a pont csak a környezetre nézve érzi magát, vagy egoista (a mi világunk) vagy altruista (a szellemi világ) módon.   A környezet nélkül semmit nem érezhet, még magát sem.

Ezért a fejlődésünk kizárólag a környezetünktől függ, és a szabad akaratunk azt jelenti, hogy választunk egy jobb környezetet. Mindenesetre a mai környezetem lesz a holnapi is.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

66 queries in 0,710 seconds.