Dr. Michael Laitman

Az Új Év: Egy új lépcső a spirituális létrán

A spirituális emelkedés akkor jelenik meg, amikor átváltoztatjuk a megszerzést mások felé való adakozássá. Ez az „értelem feletti hithez” általi cselekedetekhez kapcsolódik, ami azt jelenti, hogy előtérbe helyezzük az adni akarást a megszerzéssel szemben, és az élvezetet az adakozásból szerezzük meg. Inspirációt és örömet kell éreznem az egoizmusom fölé emelkedésből, amikor nem is kell azt néznem, származik-e bármilyen előnyöm ebből. Azonban szükségem van a Fény erejére, ennek a változásnak az elérése érdekében!

Ezt nevezik úgy, hogy “A szeretteimért vagyok, és a szeretteim vannak értem”, amikor elkezdjük a beszélgetést a Teremtővel, és megértjük egymást. Megértem miért tette a Teremtő az életemet üressé, és adott nekem egy lehetőséget a csoportba sodródni, hogy felfedezhessem, mi az adakozás. A Teremtő megvilágít engem egy kissé, ahogy azt mondja nekem: “Válaszd ezt!” azért, hogy segítsen megtenni, az első lépést. De a megvalósítása ennek, tőlem függ.

A Felsőnek (az adakozás minősége) a  Malchut-ja, jeleníti meg a saját egoizmusom, mint Keter (Rosh, a fej), ami sötétség és üreges. Azonban ha eldöntöm, hogy az én Keterem (törekvésem) hozzátapad az adni akaráshoz, akkor a Malchutja a Felsőnek nem egy üregnek tűnik a számomra, és én függök rajta, mint a Felső spirituális fokozatán.

Ez a kezdete egy új útnak- Ez a kezdet minősül úgy, mint Új Év (Rosh Hashanah, a feje a kezdetnek) ami Elul hónapja után következik be, (mozaikszó: “Én a szeretteimért vagyok, a szeretteim pedig értem”).

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,647 seconds.