Dr. Michael Laitman

Kívánunk neked egy jó helyet az élet könyvében

A Klipat Noga a félig jó, félig gonosz állapot, egy nagyon törékeny és feszültséggel teli állapot. Ez olyan, mintha az ember a sarkon állva éppen egy súlyos bűncselekményt követne el, vagy ellenkezőleg egy nagyon jó cselekményhez kapna segítséget. Mindazonáltal előre hátra bolyong, képtelenül arra, hogy egyik vagy másik utat válassza. Ez olyan mintha kétfelé lenne választva, azon erő nélkül, hogy végrehajtson egy végleges választást, nem tudva, hogy a skála melyik végére helyezze el a végső, meghatározó megoldást.

Egyrészt képtelen visszautasítani az egoját, ami hatalmas vágy az élvezetre, és a teljes egoista „birtoklásra”. Másrészt, megérti, hogyha nem szabadítja meg magát Tőle most, a Felülről Jövő segítséggel, nem lesz képes átjutni a másik oldalra és belépni a spirituális világba. Így ő a küszöbön áll és nem tudja, hogy melyik oldalra lépjen. Olyan, mint a ló a sakkban, ugrás előtt. Ez egy olyan állapot, ahol az embernek választania kell.

Itt csak a csoport, csak a Felső Fény segíthet az embernek, hogy végül döntsön, és átadja magát a Felső Lény kezeibe, adakozásba átmenve „hit az ész felett” által.  Az ima itt nem segítséget jelent, hanem  azt jelenti, hogy az ember meghozta a döntését. Az ima olyan állapotról szól, amiben ő még nem képes választani. Ez az állapot az év kezdete, vagy az új változás kezdete.

Egyrészt, úgy érezzük, bűnösök vagyunk, másrészt hiányzik az erőnk, hogy visszautasítsunk minden egoista tulajdonságot és állapotot. Nem tudjuk elképzelni, hogyan élhetünk nélkülük, vagy hogyan tehetünk meg egy lépést, hogy föléje emelkedjünk. Csak a Felső Fény, ami ezen állapot alatt hozzánk jön, segít abban, hogy válasszunk, és felemel minket a „hit az ész felett”-hez  (adni vagy kapni akarás) Ekkor az Új Év kezdődik nekünk, és ezt úgy hívjuk, hogy „egy jó hely az Élet Könyvében”

A Felső Fény, a Teremtő, ráteszi pecsétjét számunkra az Élet Könyvében, és garantálja az embernek, hogy mostantól kezdve, az ember jó úton fog járni. Ezt megelőzően az embernek erejétől telve mindent el kell követnie, hogy eljusson ehhez a választáshoz. Az Új Év direkt átvitele (Rosh Hashanah)”  a változások kezdete, vagyis a változások feje. Gyakran kell megjelenniük nekünk, és mindig jobbnak kell lenni: a Teremtő felé, aki „jó és jót tesz”.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,113 seconds.