Dr. Michael Laitman

A megértés Fényének átadása a lelkek láncolatán keresztül

Minden egyes személynek meg van a joga, hogy megvizsgálja hogy a tanulásra választott hely jó-e számára. Azonban egy rövid próba után döntést kell hoznia, és be kell hatolnia a tanulási folyamatba a kiválasztott helyen minden további kétség nélkül. Egyébként nem lesz képes felfedni a Teremtőt és az Ő világát.

Vannak olyan csoportok, melyek azt állítják ők saját módszerüknek megfelelően tanulnak. De hogyan létezhetne egy olyan módszer, mely nem lett átadva a Kabbalisták láncolatán keresztül, tanártól tanítványnak?

Lehetetlen egy ilyen módszert csak magunk által megszerezni, megérteni. Csak Adam HaRishon kapta meg a módszert a “Mennyekből”, mintha azt saját “magától” fedezte volna fel. Azonban mindenki más mindazt a Kabbalisták láncolatán keresztül kapta, értette meg, beleértve Ábrahámot is. Először ő csak egy “bálványimádó” volt, azaz Ábrahám speciális spirituális munkában vett részt, csak annak kifordított, ellentétes formájában, ami után maga felismerte annak hibáját, nem megfelelő módját. Húsz generációval Adam HaRishon után a Kabbala tudománya át lett adva Ábrahámnak.

A megszerzés, megértés módszerét csakis egy tanárhoz csatlakozva/tapadva lehet megkapni. Ez a módja annak, ahogy az kiterjed Felülről lefelé a lelkek láncolatán keresztül, lélektől lélekig. Képesek lehetünk-e valóban az eredethez gyökérhez csatlakozni, ha mi nem vagyunk Adam HaRishon maga? Csak Adam HaRishon van közvetlenül a Teremtőhöz kötve, és az összes többi léleknek tőle kell a módszert megkapnia a Kabbalisták láncolatán keresztül, a lélek helyétől függően. Mindenki attól kap meg, aki közvetlenül előtte áll, és a lelkek láncolatán az eredethez, gyökérhez kötődik.

Ez egy hierarchikus rendszer mely egy fához hasonlatos. Én egy meghatározott helyen vagyok található, és csak attól a személytől vagyok képes megkapni, aki legközelebb hozzám, felettem található. Ennek érdekében le kell nulláznom magamat előtte ugyanolyan módon, ahogy az alsó Parcuf lenullázza magát a Felső előtt a spirituális világban.

Ennél fogva amikor emberek azt állítják, hogy ők megkapták a “Felvilágosulás Fényét” Felülről, vagy álmukban, akkor nem lehetnek komolyak. A spirituális kapcsolat csakis azáltal szerezhető meg, hogy valaki közel kerül egy Kabbalistához, amíg a Kabbalista még életben van. Ha képesek vagyunk elérni legalább ennyi kezdeti kapcsolódási pontot, attól a ponttól kezdve képesek vagyunk kifejleszteni minden mást.

Azonban enélkül a kezdeti pont nélkül, semmink nincs amivel tovább haladhatnánk. Mi le vagyunk választva a teljes fáról, a lelkek teljes rendszeréről. Ezért kérdezik az emberek: “Ki volt a tanárod? Honnan jöttél?”

Ennél fogva felejtsünk el minden diplomát, a legértékesebb papírdarab ami a tulajdonomban van az egy apró újságcikk, ahol én vagyok megnevezve, mint Rabash lojális tanítványa, és jobb keze. Ez tanúskodik legalább arról mennyire hozzá kötődtem tanáromhoz.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,136 seconds.