Dr. Michael Laitman

A Reformáló Fény

Kérdés:

Mi a Reformáló Fény?

Válaszom:

A Reformáló Fény (vagy egyszerűen Fény) az egy külenleges benyomás, stimuláció, vagy a különleges reakció a vágyon belül. Mi a Fényt “Nefesh-nek, Ruach-nak, Neshama-nak, Haya-nak és Yechida-nak” hívjuk. Honnan tudjuk pontosan mi is az? Az én egységre irányuló vágyam elkezd “vibrációkat” érezni, beteljesülést kapni, vagy inspirációt kapni, melyet én “Nefesh-nek, Ruach-nak, Neshama-nak, Haya-nak, vagy Yechida-nak” nevezek. Ez az amit mi Fénynek nevezünk, mindez egy bizonyos jelenség a közös lélek korrekciójára törekvő vágyamon belül.

Önmagában a vágy alaktalan, az semmivel nem rendelkezik. Még a beteljesülés hiányát sem érzékeljük a Fény távoli befolyása nélkül. Mindaz csak akkor érződik amikor a vágy egy bizonyos “frekvencia” által, vagy egy bizonyos Fény által van stimulálva, ez azt jelenti, hogy a beteljesülést a vágy ugyanattól a “frekvenciától” azaz Fénytől várja.

Akkor a Fény a vágyat olyan módon befolyásolja, hogy azt alkalmassá tegye saját tulajdonságának megfelelően, hogy a vágy is az adakozás érdekében kezdjen el működni. Amekkora mértékben az adakozás jelen van a vágyon belül, a Fény maga is megjelenik abban.

Minden a vágyban valósul meg, minden abban kezdődik és végződik. Semmi nem lép be, vagy jön ki a vágyból, és ezáltal minden csakis érzéseinken múlik.

Ennél fogva először is nekem a vágyat kell kifejlesztenem egy bizonyos beteljesülés irányában. Utána elkezdem keresni, hogyan is szerezhetném meg azt a beteljesülést. Bizonyos cselekedeteket végzek annak érdekében, hogy megfeleljek a beteljesülésnek mivel elkezdem megérteni, hogy az a formák hasonlóságán múlik.

Amekkora mértékben én elkezdek megfelelni a beteljesülésnek, elkezdem érezni arra való szükségemet. Utána elkezdem érezni a beteljesüléssel való azonosságomat, melyet úgy nevezünk, hogy az adakozás tulajdonsága, a szűrő és a Visszavert Fény (Ohr Hozer). Csak ezek után kezdem el magát a beteljesülést érezni. Az beteljesíti az én eredeti megszerzés iránti vágyamat valamint az adakozás iránti vágyamat melyet most hoztam létre. Az abból a tényből merít élvezetet, hogy én a tulajdonságok egyezése alapján kapok beteljesülést. Ezáltal most már dupla élvezethez jutok.

Ezt hívjuk úgy, hogy “az Igaz kétszer örököl”. Én élvezem a megszerzést az én természetes edényeimben (Kelim), valamint élvezem az adakozást az én korrigált edényeimben természetes vágyam felett. Azonban mindezek érzések, és benyomások melyek csakis az élvezet iránti vágyon belül jelentkeznek, és azokat hívjuk a Fény különböző fajtáinak. Még a beteljesülés hiánya is Fény.

Végül is ha ilyen “beteljesülés éhséggel” nem létezne, soha nem érezném a beteljesülés szükségét. Mind emellett ha nem létezne az “adakozás iránti éhség” soha nem lennék képes élvezni az adakozás tulajdonságát, vagy a Teremtővel való azonosságot élvezni.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,716 seconds.