Dr. Michael Laitman

Sötétség és Fény között

A személynek szüksége van a Tóra erejére annak érdekében, hogy felfedje saját magát és a valóságot a Teremtőhöz viszonyítva. A Teremtőhöz való közelség a Vele való hasonlóságot jelenti, azaz a szeretet és adakozás tulajdonságával való hasonlóságot. Ez a tulajdonság a személynek a felebarátjával kapcsolatos attitűdén keresztül jelenik meg, azaz olyan személyekkel kapcsolatos attitűdén keresztül mely személyek ugyanazon életcéllal rendelkeznek. Ez a megfelelő feltétele az önanalízisnek, és a Teremtővel kapcsolatos attitűdünk lemérésének.

A cél (a Teremtővel kapcsolatos közelség, a Teremtő felfedezése, a Vele való egység) két szinten keresztül érhető el:

1. A személy saját tulajdonságaiban felfedezi a gonoszt, mivel azok megakadályozzák őt a cél elérésében.

2. A korrekció ereje, a Fény megjelenik azon emberek egységén belül, akik ugyanazon cél érdekében igyekeznek. Akkor a gonosz hajlam, az ember alaptermészete segítséget nyújt a Teremtővel való egység elérésében.

Először az Ego (Klipa-kéreg) hibái hatalmas akadálynak tűnnek. Azonban ahogy haladunk előre felfedezzük képességünket hogyan vagyunk képesek azt jóra változtatni. Mindezek függetlenségünk pontjaivá válnak (Klipa Noga) mely képessé tesz minket a növekedésre.

A jobb oldalon rendelkezésünkre áll a Teremtő, és a bal oldalon – a Klipa. Mi ennek a kettőnek a segítségével formázzuk meg magunkat, egy független erőt képezve mely hasonló a Teremtőhöz. Amikor a Fény ereje, és a sötétség ereje megfelelő módon kapcsolódik össze egymással, azok az Ádám formájának, az emberi lénynek adnak életet bennünk. Az emberi lény bennünk az a magunk Teremtőhöz való hasonlóságunk mértéke.

Minden a Fény által történik. Az fedi fel a gonosz hajlam erejét bennünk, valamint saját erejét annak érdekében, hogy kifejlessze egoizmusunkat. Ennek eredményeképpen felfedezzük az Egyetlen Erőt – a Teremtőt, és a megkülönböztetés a jó és gonosz, a sötétség és Fény között eltűnik. Az összes erők és tulajdonságok létrehozzák megformálják az egyetlen valóságot, a Forrást.

Ez jelenti a Kabbala teljes tudományát: A Teremtő felfedése a teremtmények számára, vagy pontosabban a teremtményeken belül.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,126 seconds.