Dr. Michael Laitman

Hogyan hallgassunk Rabash cikkeket?

A #38. számú levélben, a Bölcsesség gyümölcsei című könyvében Baal HaSulam írja a legkiválóbb tanítványának és fiának, Baruch Ashlagnak (Rabash) hogy a személy nem adhatja fel, és nem állhat meg a spirituális út közepén. Ameddig a személy el nem éri a célt, erőltetnie kell, a nagyobb és nagyobb akadályokon való átkerülést.

Nem támaszkodhat valaki a múlt győzelmeire. Ellenkezőleg, minden, amit elért tegnap, ma új vágyakba fordul, amelyek még inkább a cél felé nyomják. Ezért a tegnap megkapott dolgok nem gyógyítják a sebet, és nem hagynak pihenni.

Ameddig a személy el nem éri a végső korrekciót, gondoskodnia kell arról, hogy biztosítva legyen a cél elérésére irányuló vágy növekedése minden pillanatban. Minden, amit valaki elér, azonnal el is tűnik. A személy „meztelen” marad, és ez az, ahogy fejlődnie kell.

Magától értetődően, Rabash egy hatalmas feladatot hajtott végre, amikor az apja oldalán folyamatosan együtt volt vele, és minden leckén részt vett. Nagyon hű volt az apjához, minden családi problémában az apja oldalára állt, ami csak felmerült Baal HaSulam rokonaival szemben. Néhányan a kabbala tanulása ellen voltak ezek közül, mert elkülönítette őket a vallásos közösségtől.

Rabash sikeres tanuló volt, és elérte a spirituális felfedést. Nem mondhatjuk el, hogy milyen magasságba emelkedett, ő túlságosan nagyszerű számunkra ahhoz, hogy ezt képesek legyünk megmérni. Csak feltételezhetjük a nagyságát, a hatalmas szívét, azoknak a magyarázatoknak az alapján, amiket az állapotainkról adott, és az egységünk szükségességéről magyarázott.

Még nem ismertük fel, milyen mélységűek a cikkei, és mennyire életszerűek a gyakorlati tanácsai is. Ezért kell folyamatosan tanulmányozni őket.

Amikor dolgozunk a cikkeken, a legfontosabb dolgok a következők: 1. ) lényegi összegzést kell készítenünk minden cikkről, 2.) következményeket kell levonni a az összegzésekből. Ezek nélkül nem tanulmányozzuk igazán a cikkeket.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,119 seconds.