Dr. Michael Laitman

Szájhagyomány útján tanulva

Kérdés:

Mi a szájhagyomány útján való tanulás, ahogy azt  Baal HaSulam tette, amikor Rabasht tanította?

Válasz:

Szájhagyomány útján tanulni azt jelenti, hogy megosszuk a képernyőt, mert a száj (Peh) a képernyő helye.  Ezt a kapcsolatot úgy tekintjük, mint “Rucha Be-Rucha” ( Ruach szintjén), És ezt a fajta kommunikációt kell alkalmaznia a diáknak a tanárral szemben.

Ez a foka az alacsonyabb rendű selfnek, aminek köszönhető, hogy elérjük a felső szinttel való kapcsolatot. Ezt a spirituális állapotot nem könnyű elérni, de legalábbis a tanulónak meg kell tennie, amit megtehet ezen a világon, követve a tanár tanácsát, ami törvénynek számít neki. Ez egy egyszerű praktikus javaslat, amit bárki követhet, és ezt a self- megsemmisítés minimális fokának tekinthetjük, a felső előtt, amit mi egoista érdekünk alapján akarunk végrehajtani.

Ha spiritualitást akarok nyerni a tanítótól, ki kell nulláznom magam előtte, mint a hadseregben: ha jön a parancs, végre kell hajtani.  A tanító arról beszél, hogy felépítsünk egy korrekt intenciót, nullázzuk ki magunkat, fejtsünk ki erőt, vegyünk részt a terjesztésben, és mindent, ami a tanulótól megkivántatik. Ezzel szemben a diáknak oda kel figyelnie. Ennek eredményeként, a kapcsolat létrejön, ő részesül az Újraformáló Fényben, és megérti, amit mondtak neki.

Amennyire a tanuló kinullázza az egoizmusát, annyira alakul át automatikusan egy olyan formába, ahol ennek megértése egy spirituális benyomás alapján jön létre.  És ezen benyomáson keresztül elkezdjük megérteni a tanítást. Amikor az alsó szint kinullázza magát, a felső szint bevési a szerkezetét, az ő 1O Sefirot ja az alsó szintben van.

Reméljük, hogy megszolgáljuk Rabash dicséretét, aki a tanítónk lesz.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.