Dr. Michael Laitman

Ne bízz az Észben

Kabbala bölcsessége nem tanulható az értelem által. A  Fény  megérint és a Kabbala fokozatosan kiépíti bennünk a teremtő tetteinek képéről az érzékelést. Ebből a képből fokozatosan magunkba szívjuk a Kabbala bölcseletét, a lelkiségi, belső világunkat.

Feltárunk magunkban egy új realitást, amit nem érthetünk a földi (testi) értelmünkkel. Kezdetben teremtetett a kapni-akarás és kifejlődött a vágyott eléréséhez szükséges értelem. Ezért, ha nincsenek kialakulva bennünk az adás hordozói, vágyai, akkor nincs olyan értelmünk, ami felfoghatná a kabbalista szövegeket.

A kabalisták minden ajánlása azt célozza, hogy felkészüljünk belül, és elinduljunk affelé, hogy átkapcsoljunk az adás tulajdonságaira. Azután majd a vágyaink szerint kezdünk el érezni. És az érzések után kezdünk el érteni.

A kabbala egész bölcsessége a teremtő megismerését célozza. Ha arra fókuszálok, hogy csak megértsem a szöveget, akkor elvágom magam a  lelkiségi (spirituális) eléréstől. Azért, mert megint a esti értelemmel akarok dolgozni, hisz ez számomra még a legfontosabb.

Ez akadályt helyez utamba a teremtő feltárása elé. A testi értelmem képtelenné tesz áttörni a lelkiségi adó tulajdonságok felé. Ezért volt a  Baál HaSzulám oly dühös, amikor a jeruzsálemi kabbalistákkal találkozott, akik mechanikusan kívűlről, /mint az imakönyvet, vagy a Tórát a vallásosok/, memorizálták a Zohar szövegeit.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,109 seconds.