Dr. Michael Laitman

A napsütés sosem szűnik meg

A   Kabbala  bölcsessége csakis a vágyról beszél. Ami a  Fényt illeti, nincs sok mondanivaló róla. Statikus és teljes nyugalomban van. Kizárólag csak ád ám, és az egyetlen tulajdonsága, hogy ád.

Ha valaki kapni akar tőle, akkor a tetteit /szándék szinten/ hozzá hasonlóvá kell tennie.A Fény nem változik; csak a vágyaink  okozzák, hogy  hat ránk.

Hasonlít egy energia forráshoz. Közeledhetem hozzá, vagy elmozdulhatók messzebbre és megközelíthetem más oldalról. Mint  a Nap, leégethet vagy hasznot hozhat. És mint a Nap, a Fény is teljesen állandó. Imádkozhatunk vagy kiálthatunk hozzá, nem fog megváltozni.

Minden átalakulás csak benned jön létre, függetlenül attól, hogy panaszkodsz, vagy hálálkodsz. A te változásaiddal összhangban, a hatása alapján kapsz eltérő eredményeket. A Fény nem változik. Egy  mozdulatlan mezőt fedezel fel. A belső változásaid alapján felfedezed a különféle állapotait. És mégis Te tapasztalod a különbözőségeket, a Fény azonos marad.

A Fény, akár a  Nap örökké süt a felhők felett. Úgy használhatod az erejét, ahogy neked tetszik: fűteni, hűteni, és sokféle más módon. Az erő nem rendelkezik alakkal, te határozod meg azt.

S így van ez a  Kreátorral is: “A Jó és Jótevő jónak és rossznak egyaránt,” mindenkinek, aki vágyik rá. Jót tesz a rosszakkal is? Igen. De mivel a rosszak tulajdonságai ellentétesek vele, az örökké “ádó” Teremtővel, az összeférhetetlenségük miatt csapásokat kapnak a jó helyett. Ettől felismerik az önző kapnia-karásuk mértékét és ez fokozatosan megváltoztatja őket.

Azonban van ennél jobb választás: tanulni a Fény helyes használatáról. Akkor a Kabbala lehetővé teszi, hogy megváltoztassuk magunkat a Fény hatására, gyorsan és könnyedén.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

68 queries in 0,953 seconds.