Dr. Michael Laitman

Abszolút hit

Rabash, cikke 37, 1984/85 “Ki tanúskodik az emberért”:  Abban a fokozatban, ahol az ember kilép az önszeretetből, elnyerheti az abszolút hitet.

Kérdés: Mi az abszolút hit?

Válasz: Ez a passzus arról a nagyon magas spirituális fokozatról vagy folyamatról beszél, amely felépíti a középső vonalat. Egy felkészülési időszak után elérkezünk a részleges hit állapotába (Hafetz Hesed). Ebben az állapotban kizárólag és folyamatosan az egoizmus hegye fölé emelkedésre összpontosítok. Időről időre fölé emelkedem, átváltoztatom az előző lépés vétkeit és hibáit a hibáknak és az érdemeknek megfelelően. Ennek során válok igazzá.

Ezután felemelkedem a szeretet szintjére, és mindent érdemmé változtatok. Ez az, amit abszolút és teljes hitnek nevezünk, amelyet szintén fokozatokra osztunk. “Hit” az a HassadimFénye, amely kiterjed a Klbeni, és a “teljes hit” a Hassadim a Hochma illuminációjában. A teljesség kizárólag a Hochma Fénye által érhető el, amikor az képes kitölteni a Hassadim Fényét.

Ebben az állapotban, két vonallal dolgozom, és felismerem a harmadik vonalat az adakozás megszerzésével. Amikor érzem a kapni akarást, és adni akarok, a teljes hit felemeli bennem:  Hochma a Hassadimban.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,110 seconds.