Dr. Michael Laitman

A“600,000 Souls”lélek szeretete és gyűlölete

A 600,000 lélek része az egyetlen léleknek, amit a Teremtő teremtett. Ez az egyetlen teremtett létező lett részekre osztva, “600,000″ léleknek nevezünk.. Azonban ez a szám, nem mennyiséget jelent, sokkal inkább minőséget, amely a közöttük meglévő kapcsolatra irányul.

Amikor a Teremtő felemelést ad az élvezetek megszerzésére irányuló vágynak, minden egyetlen egységet képez; a Teremtő, az edény és a Fény, mintha azonos lenne. Azonban ebben az állapotban egyik sem, tehát sem a Fény, sem a vágy nem érzékel sem szeparációt, sem kapcsolatot; nem érzik azt sem, hogy a teremtmény létezik egyáltalán, vagy sem. Mindenfajta megnyilvánulás teljes hiányáról beszélhetünk a teremtményben, csak azt a különbséget tudja felismerni, ami önmaga, és az érzései között fennáll.

Ezért szükséges különbséget tenni a Fény és az edény között, és érezni a teljes szembenállásukat és kapcsolatukat. Azonban amikor az edény és a Fény kapcsolódik, a különbségük nem tűnik el, mivel a szeretet a gyűlölet fölé emeli.

Mindkét minőséget emelni kell. A távolság a gyűlölet és a szeretet, a sötétség és a világosság (a gyűlölet, mint sötétség tárul fel, a szeretet pedig, mint világosság) között egy érzékelést nyújt a teremtmény számára, és annak a megértését, hol létezik, és kivel kapcsolódik. Ez az oka annak, hogy a Végtelen Világ nem elegendő, hogy körvonalazza a teremtményt, és függetlenné tegye.

Csak miután a teremtmény keresztülmegy az egész fejlődési folyamaton, értelmezhető, az első állapot elkezdődése, leereszkedés a második állapothoz, aztán visszaemelkedés a harmadikhoz, hogy érthetővé válhasson, mi is volt az első állapot valójában. A teremtmény elkezd függetlenné válni, és hasonlítani a Teremtőhöz. Ezért nevezik Ádámnak.

Kezdetben (1. állapot), a teremtmény csak egy sperma csepp volt. Aztán, feltárásra kerül a törés felbukkanása, és korrekciója. Ezáltal a teremtmény eléri a teljeséget. Nem azonosítható egy spermacseppel többé, sokkal inkább a 600 000 lélek erejével, ami egyetlen, önálló lelket reprezentál.

A “hatszázezer” a Zeir Ampin hat Sefirotjából áll, multiplikálva tíz Sefirottal mindegyikben majd multiplikálva tízezerrel, ami a Zeir Anpin emelkedésének az ereje az Arich Anpinhez amely irányít minden korrekciót.. 60 x 10,000 = 600,000. Ezzel, a közös lélek (az általános, végső, korrigált állapot) neve 600,000 lélek lesz.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,665 seconds.