Dr. Michael Laitman

Hol van a lelkem?

Az anyagi világban mindenkinek van egy teste, annak saját megvalósulásaival. El vagyunk különülve minden más biológiai testtől, és pszichológiailag mindannyian egy individuális személyiségnek érzékeljük magunkat.

A spiritualitásban minden folytonosan változik, egyik állapotból a másikba; a Fény és az edény mindig különböző. Mi „beleöltözünk” egy bizonyos állapotba, és elnevezzük magunkat megegyezően az állapottal, mint egy színész, aki az új szerepnek megfelelően jelmezeket vált. Mintha egy fantasztikus filmben lennénk, ahol különböző karaktereket alakítunk.

Valójában nincsenek azok a dolgok, amiket olyan fogalmakkal illetünk, mint „saját, állandó lélek” ami önállóan létezik, mászik felfelé a létrán, és megőrzi az individualitását. Nehéz a számunkra megérteni, hogyan „tűnik el” az énünk. Például, azt mondja a “600,000 lélek” című cikk, hogy mindenki, aki korrigálj a lelkét, kitakarja a Malchutot és David Királynak neveztetik.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,675 seconds.