Dr. Michael Laitman

Összekapcsolva az összes világokat

Kérdés:

A személy felesége egyike “felebarátainak” aki “szeretnie kell, mint saját magát”?

Válaszom:

Életünk ebben a világban úgy van elrendezve, hogy családunkon belül is a spirituális cél érdekében kell összekapcsolódnunk. Ez az eredménye a legmagasabb, és legfényesebb spirituális gyökérnek, és ez minden egyes emberre vonatkozik a világban.

A törés eredményeképpen lelkeink szétváltak, és egymással szemben állóvá váltak. Ez nem csak az “ember-Teremtő”, vagy a “csoport-Teremtő” viszonyra vonatkozik, hanem a “férj-feleség” párosra is. Manapság elérkeztünk a családi egység feltöréséhez, így a házastársaknak ugyancsak meg kell valósítaniuk egymás között a “szeresd felebarátodat, mint saját magadat” alapelvet.

Ez ugyanúgy működik férj és feleség között, mint bármely más emberi viszonyban. És amikor a férj és feleség elérik ezt a fajta kapcsolatoz, a Shechina (Istenség), a Teremtő közöttük lakozik majd. Mindez azt jelenti, hogy minden cselekedetükben a legmateriálisabbtól a legspirituálisabbig azért igyekeznek, hogy egyetlen szándékban maradjanak meg: hogy kölcsönös adakozáson, azaz a “Teremtőn” keresztül kapcsolódjanak egymáshoz.

Minden személy képes ezt felfedezni, és pontosan ezért van az, hogy a Teremtő az első embert két részre osztotta: Ádámra és Évára. Ez a lehetőség létre van hozva minden összeházasodott párban manapság a világban. Meg vagyok győződve arról, hogy korrigálnunk kell magunkat ezen a téren. Végül is ameddig el nem érjük a korrekciókat teljességükben a legalacsonyabb szinten, a korrekciók nem létezhetnek Felül sem.

Nem elég az, hogy úgy érezzük össze vagyunk kapcsolódva egymással. Ebben a világban mnden materiális dolgunkban a legtökéletesebb formában kell hogy összekapcsolódjunk, mint a Végtelen Világban. És akkor ez a két ellentétes pont, a mi világunk, és a Végtelen Világ összekapcsolódik majd, és minden visszatér eredeti tökéletes állapotába. Össze kell kapcsoljuk ezt a két világot: a legmagasabbikat és a legalacsonyabbat.

Ennek okán mindennek a spirituális törvényeknek megfelelően kell történnie, mind a családi életben, és a személynek a gyermekekkel és a felnőttekkel szembeni attitűdjében. És természetesen amikor a férj és feleség együtt tanulnak Kabbalát, és képesek elérni az ilyen fajta attitűdöt és szándékot egymás irányában, ez felfedi olyan munkák lehetőségét, mely csak házastársak között lehetséges.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,686 seconds.