Dr. Michael Laitman

Ne kérjük a gonosz megölését

Kérdés:

Hogy maradhatok meg a célra irányulva, ha van valami fizikális problémám, mely állandóan eltereli a figyelmemet?

Válaszom:

Vannak különböző helyzetek. Minden személynek vannak néha testi, vagy érzelmi problémái, aggodalmai, félelmei. A Teremtő a személyhez fordul, és mindezeket a problémákat Ő küldi annak érdekében, hogy felébressze őt.

Teljesen mindegy milyen helyzetben van a személy. Az ő teljes állapotát teljességében a Teremtőtől kapja, és neki a Teremtőhöz kell viszonyulnia az adott állapotból. A személynek azt is meg kell értenie, hogy ha egészségügyi problémái vannak, akkor orvoshoz kell fordulnia, hogy ha a jövedelmével vannak gondjai, akkor munkát vagy más munkát kell keresnie, és így tovább.

Azonban teljességében ha a problémák megoldódnak az csak azért következik be, mert a személynek már egy másik állapotban, helyzetben kell lennie előrehaladása érdekében. Minden egyes állapot a helyes állapot a további előhaladás céljából. Mégis a személynek úgy kell ehhez hozzáállnia hogy korrigálja az adott állapotot, mintha az egy teljes kép lenne, mind a spirituális, mind a korporeális oldalról.

Tiltott számunkra az, hogy a világot két részre osszuk, mint “ez az enyém, ez pedig a Teremtőé”. Nem létezik olyan, hogy “Most én az üzletemen dolgozom kicsit, és korporeális problémáimmal foglalkozom. És utána majd Hozzá fordulok, adományt adok, köszönetet mondok Istennek, és akkor tisztázom helyzetemet”. Ha mi a szándékok korrekciójáról beszélünk, akkor egyetlen szabad pillanatunk sincsen. Állandóan kérelemmel kell fordulnunk a Teremtőhöz, minden helyzetben és állapotban amelyben találjuk magunkat, bármilyen problémával is állunk szemben.

Ez a kérelem nem nem fizikális helyzetünkről, a családról vagy valami más problémáról szól. Annak mindig a legmagasabb célről kell szólnia, mivel az kétségtelenül magában foglalja akkor az alsóbb és még alsóbb szintü aggodalmakat, félelmeket, betegségeket és balszerencséket.

Összességében, mint egy egész, ezeket “szenvedéseknek” nevezzük, és azok arra szolgálnak, hogy a személyt a megfelelő irányba tereljék. Ha meg lenne annak lehetősége, hogy valamilyen szenvedés (akár pénzzel, egészséggel, vagy családdal kapcsolatos aggodalom) el legyen véve a személytől, akkor a személy letérne az útról. Akkor a személy nem haladna a Teremtő irányításának megfelelően.

Ennél fogva tilos hogy mi közvetlenül beleavatkozzunk ebbe a folyamatba. Segítenünk kell az adott személynek problémáival való kűzdelmében, de neki magának tudnia kell, hogy az út ilyen formájú.

Minden a Teremtő által lett küldve, aki “Jó és Jót cselekszik”, és “Nincsen Más Rajta kívül”. A személynek el kell fogadnia az összes állapotot, és azokon megfelelő módon kell felül emelkednie: az összes lehetséges eszköz segítségével a korporeális és spirituális szinteken keresztül, és mindig a csoport segítségével.

Azonban írva van, hogy tilos azt kérni, hogy az “én gonoszom” elpusztuljon. Nekünk csak azt kell kérnünk, hogy azok visszatérjenek a Teremtőhöz. Más szóval nekünk minden egyes állapotot korrigálnunk kell felhasználva a látszólag negatív akadályokat a legmegfelelőbb módon, mivel azok a leghasznosabbak a mi spirituális előrehaladásunk szempontjából

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,125 seconds.