Dr. Michael Laitman

Gyász a száműzetésben levő Shechina miatt

Nagyon nehéz a spirituális száműzetés érzékelése. Mindehhez a személynek érzékelnie kell a spirituális kimenekülés, üdvözülés ellentétes állapotát. És ahhoz hogy ez megtörténjen a személynek éreznie kell a Körbevevő Fényt (Or Makif), az adakozás tulajdonságának különös érzését.

Mit jelen az, hogy “Shechina (Istenség) száműzetésben”? Hogyan gyászoljak Őérte, hogy siránkozzak azért mert hiányzik a Teremtő felfedezésére szolgáló hely, tér? Vagy inkább hogyan gyászoljak saját képtelenségem, hiányosságom miatt, hogy képes legyek megtalálni a Teremtőt, ahelyett, hogy azért érzem rosszul magam, hogy nem vagyok képes látni Őt?

Nyilvánvalóan mindenki akarja látni, érzékelni a Teremtőt. De csak a személy aki megkapta már a Körbevevő Fényt (Or Makif) képes amiatt szenvedni, hogy erőtlen, képtelen a Teremtőhöz viszonyítva. Senki nem érzi maga által a Shechina szükségességét. Ha a Teremtő létezik, akkor csak fedezze fel Magát számomra, mivel számomra nyilvánvalóan az a legjobb! Azonban senki nem érez gyászt azért a helyért, térért ahol ennek a felfedezésnek kellene megtörténnie.

Itt egy hatalms különbség található. A Teremtő felfedezését önző módon érzékeljük, mint megszerzést. Azonban az Ő felfedezésére szolgáló teret, helyet a mi az Ő felfedezésére szóló önző vágyainkból, epekedéseinkből kell hogy felépítsük, azáltal, hogy azokat a vágyainkat, hogy Őt megtaláljuk átváltoztatjuk azzá a szándékká, hogy mindezt az “Ő érdekében” tesszük. Ez annak a helynek a felkészítése, melynek tulajdonsága megengedi, hogy a Teremtő felfedje magát számunkra.

Ez hasonló mai világunkhoz: minden ami megjelenik bennem, az én tulajdonságaimnak megfelelően jelenik meg. Csak miután én hozzáigazítottam érzékelésemet a külső behatáshoz vagyok képes azt felismerni abban a mértékben, amekkor mértékben tulajdonságaink egyezőek. Mindez az érzékelési eszközök korrekcióján múlik.

A Shechina az a hely, tér, melyet nekünk kell felépítenünk a Teremtő iránti aspirációinkból, melyeket az adakozás iránti szándékká korrigálunk. Először is a személynek hatalmas vágyra van szüksége hogy felfedje a Teremtőt saját érdekében (Lo Lishma, nem az Ő nevében). Csak később kezdi a személy megérteni a korrekció szükségességét, ami azáltal történik, hogy felhasználja környezetét és magára vonja a Reformáló Fényt azálta, hogy a csoporttal együtt tanul.

Ez az amikor elkezdi megérteni, hogy sikere kizárólag a formák egyenlőségén múlik, azaz az adakozás iránti szándékától, amely megengedi számára, hogy adaptálja magát a Teremtő felfedezéséhez, az adakozás tulajdonságához. Most hogy már van mit korrigálnia, a korrekció fázisa elkezdődhet.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,118 seconds.