Dr. Michael Laitman

A tanulás célja a Teremtő felfedezése

Kérdés:

Mit kell a tanítványnak megszereznie az önnel való tanulás eredményeképpen: tudást vagy egy bizonyos hozzáállást a tanuláshoz?

Válaszom:

Az elsődleges cél a módszer elsajátítása, mivel a Kabbala módszere különbözik minden más oktatási módszertől. Minden más oktatási módszernek specifikus materiális alapelvei vannak, mely alapján a személy képes lemérni előrehaladását, sikerét. Lehet az akár sport, iskola, vagy tudomány a személy által kapott jegyek, eredmények meghatározzák sikerét.

De a Kabbalában használatos tanulás különböző ettől, mivel itt a személy egy másik világ érzékelésére készül fel. Szóval hogyan képes akkor leelenőrizni, mennyire került közel ahhoz a világhoz, mely rejtve van előtte? Ez az értékelés a csoporton keresztül zajlik: mekkora mértékben érzi a személy a többiekkel összekapcsoltnak magát, mennyire várja a Teremtő felfedését pontosan ezen egységen keresztül, és mekkora mértékben vágyakozik erre az egységre? Más szóval a személy a Teremtő vele kapcsolatos elvárásaival való szolidaritása, a személynek a Teremtő gondolataihoz és terveihez való közelsége határozzák meg, mekkor mértkben valósítja meg magát.

A rejtettség érvényben marad mindaddig, amíg gondolatai, cselekedetei és vágyai 1/125 mértékben azonossá válnak a Teremtő gondolataival, cselekedeteivel, vágyaival. Abban a pillanatban a személy elkezdi érzékelni a Teremtőt a felfedezés első szintjén.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,647 seconds.