Dr. Michael Laitman

125 lépés tőlem a Teremtőig

Kérdés:

Itt ebben a  világban az emberek a siker céljából megegyezések formájában egyesülnek. Hogyan lehet egyesíteni a lelkeket?

Válasz:

Igen, a szellemiségben a sikerért az kell, hogy kapcsolódjak olyan emberekhez, akikkel közös a vágyam, a célom. Akkor együtt észleljük, hogy e különleges kapcsolat nélkül nem tudjuk a célt meglátni. Sőt, hirtelen eltűnhet közülünk.

Mert nem valahol “fent van”, hanem köztünk kell lennie. De mivel nem tudunk szorosan együtt maradni, hanem eltávolodunk, a cél belehull a minket elválasztó szakadékba. Valójában a köztünk megjelenő gyűlölet, ellenségesség végtelen és felfoghatatlan. Kiderül, hogy ott állunk, te és én, és egy végtelen szakadék választ el, aminek a mélyén fekszik a szellemiségi cél, az egyesülés. És nem tudunk semmit se tenni!

Szeretnénk veled egyesülni, de nem tudunk, csak újra feltárul a szakadék, és újra meg újra igyekszünk áthidalni. Egymás után építjük a hidakat a feneketlen űr fölött. Így jutunk el a gyűlölet feltárulásának 125 fokozatához ahogy újra meg újra feltárjuk a gyűlöletet eltakaró szeretet késztését.

A gyűlölet kettőnk vágyainak mélységétől függ és fölötte kapcsolódunk össze a  szűrő-ernyővel, a Visszatérő Fénnyel, s így épül a hordozóedény, a Kli, amely mindkettőnké. A szűrőernyő a kapcsolat köztünk, a gyűlölet a belső vágy.

tehát minél több Visszatérő Fény emelkedik fel a kapcsolatunk által, annál több Felső Fényt kapunk és örömet. És érezve ezt az örömet, élvezzük egymás társaságát! Mindenki élvezi, hogy a másik jól érzi magát. Enélkül nincs mit adni egymásnak, csak a saját örömünket adhatjuk át.

A tény az, hogy mi kapó lények vagyunk, csak kapni tudunk. Csak a szándékunkban tudunk ádni. Mi mást adhatnék a másiknak, mint a szándékomat?

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,121 seconds.