Dr. Michael Laitman

A legkisebb szándékbeli hllámzás

Kérdés:

Ha a  Zohar könyvét a megfelelő szándékkal tanuljuk, akkor “életelixir” lesz belőle. Mit jelent az, hogy a Zohár olvasása “halálos méreg” is lehet?

A válasz:

A Zohar lehet “élet elixír” vagy “halálos méreg,” ás a Tóra Fénye lehet jó vagy rossz a használat során. Hasonlóan a természet ereje is hasznos vagy ártalmas lehet, élet-elixír vagy méreg. Ezért azt mondjuk, hogy  a szándék (nem a tett) a legfontosabb dolog.

Nem is fogjuk fel, mennyire a szándékok világában élünk. Néha valami eltaszít, s a hozzáállásom csak akkor változik az ellenkezőjére, mikor értesülök róla, hogy az a valami jó célból történt. Mi változott meg? Csak a tett mögött húzódó szándékról alkotott felfogásom.

Így tehát csak a szándék különbözik: hogy mit is várok egy tett után? Ez a különbség, hogy a Fényt méregként vagy életelixírként használom. Ez két külön világ.

A haladásunk nem a környezetünk szándékaitól függ, hanem attól, hogy a megosztási, adási készségünk szándékunk vizsgálata során mennyire tudjuk a legkisebb hullámzásokat is érzékelni, megkülönböztetni.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,117 seconds.