Dr. Michael Laitman

Amikor elfogy az erő

A személy akkor halad előre amikor képes ellenállni a két vonalnak: a jobbnak és a balnak. Azon a vonalon belül, mely felülről lefelé terjed elkeseredettnek, depressziósnak, kétségbeesettnek és visszataszítottnak érzi magát. De azon a vonalon belül, mely alulról felfelé terjed minden ellentétes. Ez az a helyzet amikor elérkezik a személy az elemzéshez.

Például én fizikálisan, mentálisan és morálisan teljesen kimerültnek érzem magam. Nem vagyok képes gondolataimat rendszerezni, eszméletem összekuszálódott, és semmi nem számít. Mindent csak el akarok felejteni, aludni akarok hogy semmit se érezzek.

Azonban ha csak egy pillanatra is e fölé az állapot fölé tudok emelkedni, az már jó állapotnak számít. Van egy zsoltár mely azt mondja: “Mivel az aki halott, az szabad”. Most már megszabadultam önzőségemtől, az meghalt és semmit sem követelm már tőlem.

Ha csak egy kicsit több Fény érkezik irányomban, akkor megértem ezen állapot célját, azt hogy mindazt a Teremtő küldte nekem. Ő akarja azt, hogy én kitaláljam: Miért van szükségem egy olyan vágyra mely nem akar semmit, és nem képes semmit sem tenni? Miért küldte Ő ezt nekem?

A Fény jelenlegi állapotomat mint zuhanást jeleníti meg nekem, felfedve annak okát, mely cserébe egy kezdő ponttá válik, ahonnan újonnan növekedni kezdhetek. A bölcsek azt mondták: “Az igaz ember felemelkedik azon a helyen, ahol a gonosz elbukik”. Az én önzőségem lezuhan, és az igaz ember megszületik ebből. Egy vonalon keresztül én láthatom, hogy legalulra zuhantam, de a két vonalon keresztül elkezdek emelkedni.

A zuhanás csakis a Fény hatására történik meg, hogy a Fény megadja nekem a második vonalat engem segítve abban, hogy az éppen érzett érzések felett kezdjek el gondolkodni. A Fény engem az “édes-keserű” érzékelése fölé emel, az “igaz-hamis” elemzésének szintjére.

A személynek mindig magát a Fény alá kell helyeznie, hogy a Fény felemelje őt az érzései fölé, és megmutassa neki az igazságot, az okot, Azt aki mindezt végzi. Még egy tisztázatlan érzékelése is az oknak, a Teremtőnek, a számomra a világot lefestőnek megváltoztathatja a képet annak ellenkezőjére. És akkor én boldog vagyok hogy a Teremtő nekem egy ilyen negatív, alacsony érzést adott. Ez egy olyan gyengeség mely lehetővé teszi számomra hogy cselekedjek.

Ahogy én elrendezem a helyzetet magamnak, előttem áll a cél, és az eszköz. Mivel fel lettem ébresztve, elkezdek felkelni.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,120 seconds.