Dr. Michael Laitman

A Teremtő félelme az ő kincse

Báal HaSzulám, Sámáti #38, “A teremtő félelme az ő kincse”: Kincstárában a Teremtő csak az Ő félelmét tartja.

Négy szintje van a fejlődésnek:

1. Ez az anyagi világ, ahol létezünk;

2. A “felkészülés” foka : akiknek van szívpontjuk s fontosabbá lesz mint ez a világ, az egoizmus, ezen a szinten léteznek

3. Megtérés (kijavítás, tikun) félelem miatt a  BinaHafec Heszed szinten,ami által igaz emberré válunk. E szinten a vágy 613 lélekrésze kijavítódik és tud “ádni az ádásért”.

4. Megbánás (tikun) ahol a 613 vágyrész kijavítódik és tudunk “kapni az ádásért”

A félelem fokozata nagyon fontos; ez a küszöbe a teremtőhöz való hasonulásnak. A Fény fokozatosan az egoista vágyakat növeli, ha megszűrjük őket és föléjük emelkedünk, és igyekszik rákapcsolódni a szívpontra. Később, a szeretet szintjén  elkezdi úgy használni a vágyait, hogy “kap de ád ám”.

Így, a félelem fokozata olyan kelyhet jelent, amikor feltárjuk a Teremtőt( a Vég nélküli Fényt) amelyik eléri a következő lépcsőt,a  szeretetet. A fokok a maguk sebességével változnak és csakis a félelem miatt kell aggódni, hiszen félelemnek nevezzük azt a szorgalmas munkát, amivel a szűrést végezzük, hogy a Visszhangzó Fény mindig a vágyaink fölé emeljen.

Persze az egész munka a Fény által történik, nekünk csak kérni kell magunknak ezt. A társaság feladata hogy ezt a célt követve ennek jelentőségét, fontosságát fenntartsa és mutassa és ezáltal létrejön az általános kehelyben a kapcsolat: ami maga az a szándék, hogy ádjunk és felemelkedjünk az egoizmus fölé.

Így segíthetjük egymást, így egyesítjük a szívpontjainkat, melyek kialakítják azt a kelyhet, ami a kincstartónk lesz. Amikor az egységünk létrejön, akkor azonnal megjelenik a Fény.
kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,631 seconds.