Dr. Michael Laitman

Az összes érzés eredője

Azt gondolom, hogy érzek valamit, azonban a valóságban nincs semmilyen egyéni érzésem. Minden érzés az eredője az egyesített lelkek érzéseinek,  a végtelenben. Ezt hívjuk spirituális edénynek.

A spirituális edény nem tartozik hozzám személy szerint; ez az, ami köztünk tárul fel. Amit ha felfedezek önmagamon belül, az állati szint vonatkozásában, és a Kabbala nem erről beszél. Mindannyian állatok vagyunk. Azonban a kapcsolat módja, amivel egymáshoz kapcsolódunk, pontosan az, amit spirituális kapcsolatnak nevezünk. A spiritualitásban csak a köztünk levő kapcsolat számít.

Ez a kapcsolat törött; mindazonáltal a  spiritualitáshoz tartozik. Ez az, amiért képesek vagyunk elrendezni egy kényelmes állati életet magunknak, bár nincs benne semmilyen tennivalója a spiritualitásnak. A spiritualitás a közös kapcsolatunk feltárásával kezdődik.

Ez nem csak egy „bármilyen” kapcsolat, hanem egy olyan, aminek a célja a Teremtő feltárása. Vágyom a Teremtő megismerésére. Ezért meglátom, hogy szükségem van a többiekre, mivel a szeretetből, amit irántuk érzek, megérkezhetek a Teremtő szeretetéhez. Ez a kizárólagos célja annak, hogy a Teremtő eltörte a lelkeinket.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,622 seconds.