Dr. Michael Laitman

A Felső Világok ingája

Kérdés:

Ha a Fény építi a vágyakat (Kelim, edények), akkor miért maradunk a Végtelen ugyanazon állapotában, és csak feltárjuk a többit?

Válasz:

A felemelkedés és a süllyedés folyamatában fentről lefelé, a Fény teremtett minden állapotot (a spirituális „küllőket”), és ezekben a mintázatokban a fejlődést vagy zuhanást a megfelelő „küllők” vagy spirituális fokozatok befolyásolják, és nem maga a Fény. A Fény cselekedeteket hajt végre, de kizárólag akkor, ha ezt magunkra húzzuk, kikényszerítjük.

Ebben rejlik a lényege a Felső Világok rendszere szerkezetének. A rendszer darabokra tört, annak érdekében, hogy ellenállást építsen a Fény befolyásának útjába, a vágyak alapján, és ez a vágyak oldaláról, azoknak megfelelően nyit átjárót a Fény működése számára.

A belső állapotokban a többiek és én a Végtelenben létezünk valójában, de nem érzékeljük egymást a különböző minőségeink miatt. A leereszkedés ebbe a világba, abból a feltételből lett kialakítva, hogy biztosítsa az embernek a visszatérést a Felső Világba saját maga által. Tény, a zuhanás oka fentről lefelé, az emberben rejlik, és független a felemelkedésétől alulról felfelé.

A személy nem saját maga által hajt, végre hajt végre cselekedeteket, hanem azáltal, hogy vágyakat alakít ki ezek irányába. Ahogy a vágy felébred, és magasabbra emelkedik, ez kirobbantja a következő küllő szintjére való emelkedést.

Így, a személy felfedi az előzőleg feltárt fokozatot. Keresi az adakozásra irányuló szándékot (az adakozás formája a Teremtő felé), és ha a megszerzett forma egyezik a felső spirituális fokozattal, magára vonja a korrekció erejét és felemelkedik, ennek az elvnek megfelelően: „Tedd a vágyaidat azonossá a Teremtővel, hogy Ő megcselekedhesse, amit kívánsz.” Akkor a  Zivug (spirituális összekapcsolódás) megtörténik.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,616 seconds.