Dr. Michael Laitman

Elérni az Egység epicentrumát

Kérdés:

Miért annyira fontos a fizikai részvétel az eljövendő Kabbala Kongresszuson?

Válasz:

A Teremtő kondicionál mindenkit, és ha valaki abban a szituációban találja magát, hogy semmiképpen nem képes eljönni a kongresszusra, akkor ez volt a számára előkészítve a Teremtő által. Ebben az esetben, abban a formában kell csatlakoznia, ahogyan képes erre.

Valaki talán nem képes eljönni a kongresszusra fizikailag, vagy nem rendelkezik a megfelelő pénzügyi alapokkal, azonban ennek mindenképpen egy komoly indoknak kell lennie. Más szavakkal, a lehetőségektől függ, ami a rendelkezésére áll valakinek, azonban rajta múlik, hogy azokat korrektül kell kihasználnia.

Mindenkinek egy őszinte számítást kell végeznie önmagában, hogy mennyi minden tőle függ. Azonban ha a spiritualitás valóban a legfontosabb dolog az életében, ott nem lehet semmilyen kettős standard. Mindenkinek meg kell kérdeznie önmagától, vajon ha nem megy el a kongresszusra, talán nyer egy nagy összeget, amit magára költhet, vagy megtehet valamit, ami nagyon kedves a számára, vagy a másik lehetőség, hogy elmegy, és megmenti az életét. Ezek mentén kell a döntést meghozni.

Nem kérdéses, hogy az ilyen erejű egység, csak egy kongresszuson érhető el, és semmilyen más módon nem. Mi rendezünk kongresszust a tengerentúlon is, de ez a kongresszus a legnagyobb erejű. Ezért én nem tudom elképzelni, hogy aki Izraelben él, nincs lehetősége erre eljönni. Ha ez a helyzet áll fenn, írjon nekünk arról, hogy mi tartja vissza attól, hogy eljöjjön, és mi dolgozni fogunk ezen.

Ha valaki külföldön él, ez valóban lehet egy probléma. Lehetséges, hogy olyan országban él, ahonnan veszélyes Izraelbe utazni, vagy nincs pénzügyi eszköze megtenni ezt. Ebben az esetben ki kell találnia, milyen módon csatlakozik másokhoz, akik helyiek, mint ő, és együtt nézik a közvetítést. Az legfontosabb, hogy egységbe lépjen valakivel.

A legrosszabb forgatókönyv, ha nincs senki a közelében, akkor egyedül kell néznie. De remélem, csak kevés ember lesz ebben a helyzetben, mert az egész cselekedetünknek a lényege, az egységben rejlik.

Ha az egyetlen parancsolat csak az egység, akkor miért nem akar valaki arra a helyre eljönni, ahol a legnagyobb erejű egységet élheti át? Ne keressünk kifogást. A Teremtő csak egy dolgot fogad el: Hogy használta ki a feltételeket, amelyeket felülről rendeztek el a számára?

Ezért reménykedjünk abban, hogy nagyon sok barátunk összegyűlik a kongresszuson, a legnagyobb haszon reményében az egységünkre vonatkozóan és minden más helyen is ezzel együtt, hogy elérjük a spiritualitás feltárását.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,210 seconds.