Dr. Michael Laitman

Fata Morgana

kérdés:

Igaz, hogy csak a szellemi vágy terén lehet szeretni a másikat, mert ott nem kell a testi vágyakat betöltenem a másiknak? Hiszen egy darab húst sem szívesen osztok meg az asztalnál.

válasz:

Most elég, ha a teremtő elérésének vágyában egyesülünk, de később úgy érzed majd, mintha a kisfiad mellett ülnél az asztalotoknál – képes lennél elmarni az ő húsadagját és felfalni? Így kezeled majd az egész világot.

És mit kapsz végül? A választ elfelejtjük, az ádás célját, s ezért olyan álságos ez a tett számunkra: hogy hasonló leszel a teremtőhöz, ha Neki adsz örömet, miután ekkora kijavítást érsz el.

Most éppen nincs szükséged erre, s ezért az ádás aktusa erőltetettnek s nemkívánatosnak tűnhet. Csak egy cél van: hasonlóság a teremtőhöz. Úgy tűnik neked, hogy a világ szenved, s vannak szegény és szerencsétlen emberek. De ha kijavítod magad a Fény által, észreveszed majd, hogy igazából ők gazdagok és boldogok, értelmesek és egészséges.  (ld. Baál HaSzulám : A teremtő feltárulása és elrejtekezése”).

Nem tudjuk megérteni, micsoda illúzió a világban a szenvedés. Minden embernek ronda világot mutatnak, hogy érezze, mennyit kell javítania magát, hogy érzékelje a tökéletességet. Látjuk, ahogy mindenki másképp gondolkozik és mindenről különvéleménye van, de honnan jön mindez? Abból, hogy mindenki más képet lát a világról, mert igazából nincs kép és nincs forma: minden  az egyes ember tulajdonságaitól függ…

Amikor elkezdem észlelni az igazságot, rájövök, hogy a sokféle kép mögött, mint sivatagban a délibáb, egyetlen Gondolat vetíti az általam látott világ képeit. És ez olyan homályos alakzat, mint a Fata Morgana, mely folyton hullámozva változik a világban.

Áthaladhatok ezeken a fantáziákon a csoportra támaszkodva, hiszen a társak mindig az igazságra fókuszálnak (a négybetűs teremtőnévre). Az igazság az Egyetlen erő elérése, mely a délibábot uralja. Ezt az erőt elérve megérthetjük, hogyan képzi ezeket az alakzatokat és miért, és egyek lehetünk vele, és együtt dolgozhatunk, hogy a valóság igaz képét feltárjuk. Ahogy írva van: “Az ember mindent megad az igazságért.”

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,611 seconds.