Dr. Michael Laitman

Miért dolgozom keményen, és mit találok?

Báál HaSzulam, Shamati 161. “A Tórah adásának lényege”: “Én keményen dolgoztam és nem találtam, ne higgyük el”. Meg kell értsük a “találtam” jelentését. Mi az amit találhatunk? A találás a Teremtő szemeiben való kegyelem megtalálására vonatkozik.

Írva van a korrekció megvalósításával kapcsolatban: “Én keményen dolgoztam, és találtam”. Milyen mottó mindez? Én képes vagyok megérteni a “keményen dolgoztam” részt, de a “találtam” rész az nagyon nem érthető.

Amennyiben én korrigálom magam annak érdekében, hogy elérjem mások szeretetét, azon a mások iránti jó attitűdön belül, és a velük való kapcsolaton belül, nem akárkit, hanem a Teremtő magát fedezem fel, a természet mindent magába foglaló erejét, mely mindent képes egyetlen rendszerbe foglalni. Minden a munkán, erőfeszítésen múlik. Nekem magamat és izzadtságot kell belefektetnem mindebbe, ahogy megpróbálom az egész rendszert összefogni, hogy kapcsolatokat építsek ki másokkal, hogy a megfelelő kapcsolatot hozzam létre, és hogy mindezt előhozzam a sötétségből.

Ezen a munkán belül én végeredményként megtalálom a Teremtőt, ahogy a rendszer részei egységre lépnek. Ezáltal én felfedezem az univerzális erőt, és az az én belső életerőmmé válik. És ha én nem végzek kemény munkát ezen keresésen belül, akkor hiányában maradok annak a megértésnek, és ama benyomásoknak, melyek a lelkek egyesítéséhez szükségesek.

Valóban, tőlem függ hogy elérjem, megértsem ezt a rendszert, és megtanuljam annak irányítását, mint ahogy minden egyes sejt a test jólétéért dolgozik, még akkor is ha mi még mindezt nem fedeztük fel. Ugyanez az alapelv vonatkozik a teremtés egészére is: Minden egyes alkotóelem össze van kapcsolódva egymással, és a teljes rendszerrel, mint egy hologramon belül. Ez a tökéletesség.

Ennek okán lehetetlen kikerülni a munkát amikor a korrekció módszerét megvalósítjuk, mivel anélkül soha nem lennénk képesek összekapcsolni, megérteni és magunkba szívni mindent.

De a spiritualitásban, bár a személy meg van jutalmazva azzal, hogy kedvelik őt, neki mégis később a teljes árat ki kell fizetnie – annak a munkának a mértékét, melyet mindenki bead. Amennyiben ezt nem teszi, akkor elveszti edényét (Kli).

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,121 seconds.