Dr. Michael Laitman

A csoport: egy struktúra és egy kapcsolat

Kérdés:

Meddig kell elmenjek az értelem fölé való emelkedésben ha a csoport hibásnak tűnik nekem? Mi van, ha a barátok károsítják spirituális előrejutásomat?

Válaszom:

Igazad van, mégis a személynek meg kell értenie, hogy ezt az állapotot Felülről küldték neki. A személy soha nem látja az igazságot. Ha ahelyett, hogy állandóan kritizálja a többieket elfogadja őket értelem felett, akkor még a barátaitól kapott legkisebb spirituális szikra is segíti őt az előrelépésben.

Nekünk a valóságot úgy kell lássuk ahogy az megjelenik előttünk. Én nem egy véletlenszerű, random helyzetbe lettem belehelyezve, hanem egy olyan helyzetbe, melyet a Teremtő készített fel számomra. Ő az aki meghatározza mit is látok, érzek. Ennél fogva a személy képes, és köteles mindig értelem fölé emelkedni. Amint én segítem a csoport felépítését, és építő jellegű kritikát gyakorlok, ugyanakkor spirituális értelemben nekem mindig úgy tekintsem állapotaimat, mint a legmegfelelőbbet, és leghatékonyabbat spirituális előrejutásom szempontjából.

A csoport formálása közben keletkező nehéz viták és összeütközések nem tartoznak a spiritualitáshoz. Mindez materiális munka, de a folyamat közben mi építünk, rombolunk, majd építünk ismét.

Ugyanakkor teljesen más dimenziókban mindegyikőnk barátját hatalmasnak tekinti, fejét meghajtja előtte, és őket úgy látja, mint a Teremtő által küldött angyalokat.

Mi az érzékelés két dimenziójáról beszélünk, és meg kell tanulnunk azokat szétválasztanunk egymástól. Egy részről a csoport az egy struktúra ebben a világban. Másrészről a csoport az lelkek kapcsolata, melybe bele kell, hogy tartozzak. A csoport ezen dimenzióinak érzékelése különböző attitűdöket kíván meg.

Lehet, hogy nem egyezem bele a terjesztés bizonyos formájába. nem tetszik az hogy bizonyos barátok nem vesznek részt leckéken, és nem teljesítik kötelezettségeiket a nagyobb struktúrán belül, de amikor én egyesülök velük a spirituális fejlődésem érdekében, nekem saját véleményem és tudásom fölé kell emelkednem, és le kell alacsonyítom magamat előttük.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,120 seconds.