Dr. Michael Laitman

A szerencse cseppjei

A Zohár, VaYechi fejezet (És Jákob Élt), 66O pont.: Mindez azért van, mivel a Tóra 13 tulajdonságon keresztül van tisztázva, a Rachamin (kegyelet) 13 tulajdonságán keresztül, melyek a Dikna de Arich Anpin 13 korrekciójából terjednek ki. És mindaz egy, mivel nincs szétválasztás ott. Azok felülről lefelé terjednek ki egységben, a Dikna de Arich Anpin 13 korrekciójából, a Bina 13-ához, és onnan a Zeir Anpin 13.-ához, egészen addig a helyig, mely a szétválasztáson áll, azaz a Nukváig.

A Zohár a Felső Irányítási Rendszer egy különlegesen fontos részéről beszél, melyet úgy hívunk, hogy a “Dikna 13 korrekciója”. Létezik egy különleges Parcuf, egy rendszer melyet Arich Anpinnak nevezünk. Azon keresztül a Fény lecsurog, és leereszkedik hozzánk cseppenként. Mi képtelenek vagyunk a Fényt mint közvetlen folyamot érzékelni, azt csak cseppenként vagyunk képesek fogadni.

Héberül a “csepp” az “Nozel”, tehát a beteljesülés megszerzését a “szerencse cseppjeinek” nevezzük (Mazalot). Ezáltal van az a mondás: “Minden a szerencsén múlik”, amely azt jelenti, hogy minden ezen Fény cseppek leereszkedésén múlik.

A rendszer nagyon magasztos és alapvető, az határoz meg mindent mely minden egyes személlyel megtörténik, és mindegyikőnkkel együtt ebben a világban, és afölött is, egészen a végső korrekcióig. Ennél fogva amikor mi erről a rendszerről olvasunk, és a korrekcióra vágyunk, a Fényre, és hogy a Fényből segítség érkezzen, az egy nagyon hatásos és különleges helyzet, mely tapintható eredményeket hozhat.

A teljes Zohár a szerzői által ennek a Felső rendszernek a magasságából lett megírva, azaz a Parcuf Arich Anpin, vagy Zeir Anpin magasságából. A Zeir Anpin (ZA) az az Arich Anpin (AA) alrendszere mely minket befolyásol. Amennyiben mi arra vágyunk, hogy a Fény felébresszen minket, akkor a rendszer elkezd rajtunk dolgozni. A Zohár kizárólag erről beszél.

Ebből adódhat a kérdés: Miért van szükségünk 2O kötetnyi Zohárra? Egy standard könyv nem lenne elég? Nem lennénk képesek csak ugyanazt a könyvet olvasni újra és újra? Milyen különbséget okozna mindaz? A különbség abból áll, hogy a Zohár minden egyes oldalán a Fény megjelenítésének egy újabb formáját ébresztjük fel magunkra.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,617 seconds.