Dr. Michael Laitman

Mi történik a végső korrekció után?

Kérdés:

Mi a teremtés célja? Az hogy független edénnyé (Kli) váljunk, mely élvezetet kap a Teremtőtől? Vagy van valami más cél?

Válaszom:

Az összes korrekciók célja az, hogy a Teremtővel egyetlen egységes rendszerré egyesüljün. Én vagyok az edény (kli), Ő a Fény, és együtt mi egyesülünk egymással. Egyenlőre ez a mi célunk: a végső korrekció.

A teremtés kezdeti pillanatában mi egyesültünk a Teremtő erejével, de Ő megtörte ezt az egységet melyet Ő teremtett annak érdekében, hogy megadja nekünk a lehetőséget, hogy azt mi magunk által ismét összerakjuk. Ahogy mi teljessé tettük ezt a “mozaikot” az Ő segítségével, mi olyanná válunk mint Ő, megértjük majd a teljes programot, a célt, és a Teremtőt teremtésünk szempontjából, mit is akar Ő tőlünk, és mi az Ő attitűdje irányunkban.

A “Teremtő” (Boreh) azt jelenti, hogy “jöjj és láss” (Bo-Reh). Én jövök, és látok, felfedem ki is Ő, mi is Ő. Ez az amit a korrekció végén elérünk.

Mi történik azután? Nem tudjuk. A Kabbalisták adnak nekünk utalásokat, de lehetetlen megérteni azokat, mivel mi még a végső korrekciót sem vagyunk képesek elképzelni. Mit is jelent az, hogy olyanná váljunk mint a Teremtő, hogy ugyanazon a szinten legyünk mint Ő, az időn, téren, mozgáson túl, és hogy felfogjunk egy időtlen valóságot? Én nem vagyok a valóság másik felét felfogni hogy arról találgathassak.

A végső korrekció pillanatától kezdve mi már készen állunk majd valami magasztosabbra, mivel mi már addigra egy korrgált gépezetté válunk. Mi is az amire készen állunk majd? ez egyenlőre ismeretlen. Egy kis türelem kell csak, és mi megtudjuk mindezt amikor eljutottunk odáig.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,633 seconds.