Dr. Michael Laitman

Ez nem csak egy játék

A Teremtő elrejti magát előlünk; ha nem tenné, soha nem tudnánk kilépni az egoizmusunkból. A Vele való kapcsolat miatti büszkeséget kellene éreznünk, ami azonban teljesen egoisztikus. Ezért adta nekünk ezt a világot a saját területén.

Azt mondja: “Tanuld meg szeretni őket, és ez annak a jelzésére szolgál, hogy Engem szeretsz!” Akkor egyek leszünk, te és Én, és örömet fogunk adni egymásnak. És ismert, hogy én adom a számodra ezt a játékot, tehát te megláthatod a hatalmas jelentőségét a fejlődésnek ebben a kapcsolatban, amit a többi emberrel építesz, és amit Te és én nem tudunk építeni!

Miután, Én végtelen vagyok és teljes: nem tudsz közelíteni felém ma egyfajta hozzáállással, holnap egy másikkal. Én vagyok az adakozás abszolút törvénye, és ma, te még nem vagy erre készen. Ezért, nincs esélyed közeledni hozzám, és nem egyesülhetünk!

Mindeközben azonban játssz ezzel a világgal. Elrendeztem a számodra, hogy azt hidd, hogy te és az emberek változtok. Barátokat adtam neked, akik ugyanarra törekszenek, mint te, és felém közelednek. Talán ez csak egy játék, de ők képesek előidézni benned, a felém való sóvárgást. Játszhatsz velük, és ők játszhatnak veled, és ha úgy szervezed őket, hogy keressenek engem, ez fogja jelezni felém, hogy te közeledsz, a felém vezető úton.

Kezd el korrigálni a kapcsolatot a többiekkel, és elérni a szeretetet velük, és akkor hirtelen realizálod, hogy ez ugyanaz, mint a Teremtőt szeretni. Személyesen én nem játszhatok veled, azért, amilyen ma vagy. De egy egész világot hoztam létre a számodra, a te szinteden! Minden csak ezért lett létrehozva!”

Ha én így érzékelem a világot, akkor az egész világ, a Teremtő kereséséhez szükséges eszközzé válik. Különben nem számít, milyen a világhoz való hozzáállásom, az egyre rosszabb lesz. Ez folyamatosan próbál ébreszteni engem, és a Teremtő felé irányítani.

Azonban ahelyett, hogy a világ, a barátom lenne, és a Teremtő felé közelednénk együtt, ellenem cselekszik ismét. Mindezek után, fel kell tárulnia a számomra, hogy mennyire hiányzik a kapcsolatom a Teremtővel, és nem a megfelelő módon használom ezt a világot.

Az élet, folyamatosan csapásokat mér rám, hogy felrázzon, és azt mondja: „Mi az ördögöt csinálsz?” Kezdj el használni helyesen!” Ezért, látjuk, hogy minden kísérlet a világunk anyagi korrekciójára, azt valójában csak rosszabbá teszi.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,113 seconds.