Dr. Michael Laitman

Hol van a szabadságunk?

Mileőtt belépnénk a csoportba, meg van az a szabad választásunk, hogy belépünk-e. Niután beléptünk csak egyetlen választásunk marad: hogy megerősítsük kapcsolatunkat a csoporttal. El kell döntsük magunk számára, hogy ez a mi szabad választásunk, és állandóan folytatnunk kell annak végzését. Itt található szabadságunk.

A szabadság nem abból áll amikor én azt teszem amit akarok, hanem amikor állandóan bele adom erőfeszítéseimet a kapcsolatba. Nincsen semmilyen szabad választásuk semmilyen más szempontból, minden más autómatikusan történik meg.

Ez egy nagyon fontos alapelv. Semmi szabadságom nincs egész életem alatt, teljesen egy bábú vagyok. Csak egyetlen dologban van szabad választásom: A Teremtő elhozott engem a csoporthoz, megadta a szikrát a szívemben, és egyetlen szabadságom van: hogy benne foglaltassam magamat a csoportba, hogy azt mindkét kezemmel, és fogaimmal megragadjam ahogy csak tudom.

Ahogy én “rákaptam” a csoportra megfelelő módon, attól függővé váltam, a környezet behatásán, és ebben a tekintetben nincsen szabadságom. Akkor hol vagyok szabad? Akkora mértékben vagyok szabad, amekkora mértékben saját erőfeszítésemet bele adom, hogy megerősítsem kapcsolatomat a környezettel önzőségem ellenében. Ezáltal megnövelem függőségemet környezetemtől és annak hatását magamra. Semmilyen más szabadság nem létezik!

Ez a kölcsönös garancia és nekünk állandóan több és több alapelvet kell ehhez hozzáadnunk beleértve a barátok szeretetét, a felebarát szeretetét, és hogy mi igazoljuk őket az értelem feletti hitben. Minden ezen a szabad választáson belül van, ez az a megközelítés amely által elérem célomat.

Az életem többi része egy bizonyos forgatókönyvnek megfelelően bomlik ki. Akár még egy szerencse, vagy jövendőmondóhoz is elmehetünk aki képes lesz megmondani a jövőnket. Minden megjósolhatunk előre, azon az egyetlen dolgon kívül, mely a szabad választásunkhoz tartozik. Minden más a “vak” sorstól függ.

Tilos a jövő megjóslása mivel akkor a személy azt gondolhatja, hogy van valami szabadsága, általános egyszerű életében. Azonban amennyiben megtudjuk, hogy nincsenek szabad cselekedetek, akkor a jövő megjelenik számunkra. Mégis mi soha nem vagyunk képesek megjósolni azt a jövőt, mely a szabad választásunkra vonatkozik, mivel az csakis tőlünk függ.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,233 seconds.