Dr. Michael Laitman

A nyerés művészete

A Felső Világ feltárásának előkészítő állomása az ádás képességének elérése. s ennek az oka, hogy a  Fény körülvesz, megkapásának feltétele,  hogy a vágyunk legyen alakilag azonos vele.

A felkészülés bonyolult folyamat és a a megfelelő megközelítés szükséges hozzá. Először is meg kell érteni, hogy a felkészülés csak társakkal lehetséges, mivel a javítások (tikun) a lelkek egyetlen közös vágyba, lélekbe való egyesítésével lehetségesek csak. A Baál HaSzulám azt írja a  “Szabadság” c.cikkében, hogy a társ-szeretet az az alapelv mely minden javítást tartalmaz. De ezt csak együtt tudjuk megvalósítani.

Másodszor, feltételezzük, hogy mi képesek vagyunk kijavítani magunkat, és ha jön egy  zavar , akkor azt hisszük, hogy a magunk erejéből kell ellenállnunk.  A valóságban  a munkánk abból áll, hogy egyesülünk a Teremtővel, és nem pedig legyőzzük a gonoszt; csak így lehet legyőzni a gonoszt. Tehát nem rohanok el a gonosztól, mint a hatalmas  fáraótól; hanem épp a Fáraót használom a Teremtővel való egyesülésre.

Irva van, hogy a Fáraó vitte közel Izrael fiait a Teremtőhöz. Nekem a Fáraó egy jutalom mert kiérdemeltem az erejét. Neki köszönhetem, hogy őfölötte egyesülők a Teremtővel.  Nélküle nem megy.

Működöm egy szisztémában, erőmezőben. Ezek az erők nem jók és nem rosszak. A kérdés, hogy a használjuk őket, amíg bennük vagyunk.  Minden attól függ, hogy használjuk az előrehaladásra.

Így sosem harcolok egyedül. Eleinte nincs más fegyverem, csak az elemzés ereje. Ha jól használom az elemzésre az erőmet, akkor jól azonosítom be a helyzetet és győzök, ha használom a Teremtő erejét.

Minden helyzet a Teremtőtől jön,  hogy tréningezzen, mint egy nevelési játszma. Játszás közben csak a legjobb eszközöket kell megtalálnom, hogy elvezessenek még közelebb az egységhez és a ragaszkodáshoz, a társ-szeretethez. Láthatom, hogy ebben az esetben is az erőket bevetették, hogy szolgáljanak engem. Nincs rosszindulatú hiba, csak érdem és javak. Mindent igazolok, minden azért van, hogy segítsen engem.

Mindig ehhez a véleményhez, viszonyuláshoz kell ragaszkodnunk, s akkor az ösvény előttünk olyan lesz,mint egy vörös szőnyeg.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,638 seconds.